Katuvalot sammutetaan arkisin puolen yön jälkeen talvikaudella 2022-2023 – Muutos koskee suurta osaa Viitasaaresta

Julkaistu 26.10.2022

Viitasaaren kaupunki muuttaa hallitsemiensa katuvalojen ajastusta talvikaudeksi 2022-2023 lähes kaikilla alueilla. Maanantaista 31.10.2022 alkaen katuvalot syttyvät illalla aiemman käytännön mukaisesti hämäräkytkimen ohjaamana, mutta valot sammutetaan arkisin klo 0-5 väliseksi ajaksi. Aamuviiden jälkeen valot siirtyvät hämäräkytkimen ohjaamaksi aamuliikennettä valaisemaan. Muutoksen taustalla on Viitasaaren kaupungin päätös säästää energiaa eri keinoilla.

Kaikki Viitasaaren katuvalot ovat päällä läpi yön kahtena päivänä viikossa. Viikonloppuisin perjantain ja lauantain sekä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä katuvalot ovat toiminnassa koko hämärän ajan, jolloin valoja ei sammuteta puoliltaöin.

Myös arkisin valot pidetään koko hämärän ajan päällä ydinkeskustassa torilla, Torinrannassa ja Porthanin puistossa sekä osalla keskusta-alueen kaduista. Valot pidetään Keskitien, Haapaniementien, Postikujan, Rantatien, Välitien ja Viitatien tietyillä osuuksilla sekä Keskitien ja Haapaniementien välisellä yhdistetyllä jalkakäytävällä ja pyörätiellä. Nämä kaikkina öinä päällä pidettävät valot on esitetty valkoisella värillä oheisessa kartassa.

Klo 0-5 välinen valojen sammutus arkisin koskee niin keskustaa kuin keskustaajaman muita alueita kuten Kurkela, Mustaniemi ja Isoaho. Vastaava ohjaus koskee myös kaupungin ylläpitämiä katuvaloja kyläkunnilla.

Kaupunki ei ylläpidä valta- ja maanteiden valaistusta, jotka ovat ely-keskuksen vastuulla.

Viitasaaren kaupungin ylläpitämien katuvalojen ohjausmuutos jatkuu lokakuun 2022 lopusta toukokuun 2023 puoliväliin saakka.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta