Kaupunginjohtajan tehtävä vallataan kansainvälisenä tyttöjen päivänä – Elsa Strandmanille käyttöön oma budjetti lasten ja nuorten asioihin

Julkaistu 06.10.2021

Viitasaaren kaupunki osallistuu kansainväliseen tyttöjen päivään maanantaina 11.10.2021. #GirlsTakeOver -päivän teemana on tänä vuonna luotettavan tiedon vaikutus tasa-arvon toteutumiseen. Päivän ideana on se, että ympäri maailman 15-17-vuotiaat tytöt valtaavat johtajien paikkoja Plan Internationalin tempauksessa. Viitasaaren kaupunginjohtaja Janne Kinnusen paikka vallataan ensimmäistä kertaa, valtaajana on Elsa Strandman. Viitasaaren kaupungin ohella muun muassa Suomessa tasavallan presidentti ja Nesteen toimitusjohtaja osallistuvat tempaukseen ja he ottavat päiväksi nuoren työparikseen.

Kaupunginjohtajan paikan valtaava Elsa Strandman pääsee tutustumaan kuntatyön arkeen ja osallistuu kaupungin johtamiseen. Hänellä on päivän aikana oma budjetti käytettäväksi lasten ja nuorten näkökulmasta tarpeelliseen kohteeseen. Strandman osallistuu Wiitaunionin johtoryhmän kokoukseen käyttäen kaupunginjohtajan puhevaltaa sekä esittää nuoren näkökulman kaupungin kehittämiseen.

Tehtävään kuuluu maanantaina myös kaupunginjohtajan arkityötä sekä osallistuminen Demokratia-iltapäivään ja kaupunginvaltuuston kokoukseen. Nuoren näkökulman lisäksi Strandman kertoo valtuustolle päivän teeman mukaisesti, miten kaupunki voisi edistää luotettavan tiedon saamista nuorille.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta