Väestö ja elinkeinot

Väestö ja asuminen

Keihärinkoskella on vuonna 2008 vakinaisesti asuttuja taloja noin 100 sekä yksi kaupungin omistama 10 huoneiston rivitalo. Vuoden 2004 lopun tilastotietojen mukaan asukkaita oli 280 henkilöä.

Kylän asukasluku lisääntyy kesäsesonkina, kun kesämökkiläiset saapuvat vapaa-ajanasunnoilleen. Kesäasuntoja kylällä on n. 200 kpl, joten kesäisin kylän asukasmäärä enimmillään kolminkertaistuu. Mökkejä rakennetaan kaiken aikaa lisää.

Keihärinkosken kylällä kaavoitettavaksi soveltuvia tontteja on selvitetty kyläyhdistyksen ja kylien koulutus- ja tiedotushankkeen (KOTILO) toimesta. Tiedot kaavoitettavaksi soveltuvista tonteista on välitetty Viitasaaren kaupungille, jotta se ryhtyisi toimiin kaavoituksen toteuttamiseksi ja näin ollen myös Keihärinkosken kylän asukasmäärän lisäämiseksi. Osayleiskaava Muuruejärven ranta-alueista on valmistunut ja vahvistettu keväällä 2008.

Elinkeinotiedot

Keihärinkoski on perinteisesti vahvaa maa- ja metsätalousaluetta. Lypsy- ja lihakarjatiloja on vielä useita. Lisäksi kylällä on kaksi lammastilaa ja yksi kanatila. Kalastus ja kalanjalostus tarjoaa toimeentulon muutamalle perheelle.

Valtaosa Keihärinkoskelaisista käy töissä Viitasaaren keskustassa. Lisäksi kylällä on muutamia yksityisyrittäjiä.

Hae sivustolta