Kesäaukioloajat Simmarissa toukokuun alusta alkaen – Uimahalli avoinna iltayhdeksään tiistaisin ja torstaisin

Julkaistu 19.04.2021

Viitasaaren uimahalli Simmarissa otetaan toukokuun alusta alkaen käyttöön kesäsesongin aukioloajat aiempien vuosien tapaan.

”Maalis-huhtikuun aukioloaikakokeilun perusteella Simmarissa kuitenkin jatketaan tiistain ja torstain pidennettyä aukioloa iltayhdeksään saakka ainakin kesätaukoon asti”, vastaava uinninvalvoja Maaret Leppänen kertoo.

Tiistaisin ja torstaisin uimahalli on siis auki klo 12-21. Kesäaukioloaikojen mukaisesti maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin Simmari on avoinna klo 12-19. Lauantaisin uimahalli on suljettu toukokuusta alkaen, samoin tauolla on tiistain aamu-uinti.

”Pidennetyt aukioloajat ovat saaneet kehuja niin viitasaarelaisilta kuin naapurikunnista tulevilta uimareilta. Kun Simmari on auki yhdeksään asti, ehtii iltaisin uimaan kauempaakin esimerkiksi töiden ja koulun jälkeen.”

Simmari on pystytty pitämään auki koronavirusepidemian aikana elokuusta 2020 lähtien. Myös joulun aikana Simmari oli lyhyen jakson kiinni muiden Viitasaaren ja Pihtiputaan kunnallisten liikuntatilojen tapaan viruksen leviämisen estämiseksi lomakaudella.

”Turvatoimenpiteistä on pystytty huolehtimaan hyvin, niin altaissa kuin muissa tiloissa turvavälit pystyy pitämään muihin uimareihin.”

Viitasaaren koulukeskuksen alueella olevan Simmarin allasosastolta löytyy lasten kahluuallas, opetusallas, ulkona kiertävä liukumäkiputki, kylmäallas, 25 metrin pituinen kuntouintiallas sekä terapia-allas, jossa on erilaisia vesihierontapisteitä ja virtuaalivesijumppanäyttö. Simmarissa on huomioitu liikuntaesteiset tilojen esteettömyydellä sekä esimerkiksi tarpeen vaatiessa varattavalla saunaosastolla ja apuvälineillä.

Simmarin tiloissa on kuntosali, jota voi käyttää myös uimahallin aukioloaikojen ulkopuolella avainkortilla. Avainkortti hankitaan lipunmyynnistä, muistathan ladata kortille saldoa ennen uimahallin ja lipunmyynnin kesätaukoa 21.6.-13.8.2021. Simmari avataan tauon jälkeen maanantaina 16.8.2021. Kesätauon aikana Simmarissa tehdään kunnostuksia ja huoltotöitä, joiden ansiosta varsinainen uimahallisesonki ei keskeydy.

Viitasaaren kaupungin uimahallin ja kuntosalin lipunmyynnistä vastaa yritys Kahvila-Pitopalvelu Helmi, joka myy ruokaa ja juomaa koronarajoitusten mahdollistamissa rajoissa. Simmarin Helmen terassi on tavoitteena avata tämän viikon (vko 16, 19.4. alkava) aikana ja myyntiin tulevat myös kesäiset jäätelöannokset.

Kesäaukioloajat 3.5. alkaen ma, ke, pe klo 12-19, ti ja to klo 12-21. Vappuna Simmari on suljettuna perjantaista sunnuntaihin 30.4.-2.5.2021 sekä helatorstaina 13.5.2021.

Ohjeita uimahallin käyttäjille koronan välttämiseksi
• Uimahallia saa käyttää vain oireettomana.
• Pidä turvaväli saapuessasi kassalle.
• Maksathan mieluiten kortilla käteisen sijasta.
• Käsien pesemiseen on kiinnitettävä erityistä tarkkuutta.
• Muista turvaväli myös uidessa.
• Käsihuuhdetta on käytettävä aina tilanteen salliessa.
• Pidäthän riittävän turvavälin kaikissa hallin tiloissa ja vältät kaikkea lähikontaktia.
• Huomioi saunojen henkilömäärärajoitukset, jotka on ilmoitettu saunojen ovissa.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta