Elokuvaviikolla 31.8 – 6.9.2020 jokaiselle jotakin – 45. kertaa järjestettävä tapahtuma on yksi Suomen vanhimpia elokuvafestivaaleja

Julkaistu 20.08.2020

Keski-Suomen elokuvakeskuksen ja Viitasaaren kaupungin järjestämällä festivaalilla nähdään jälleen laaja kattaus suomalaisia uutuuselokuvia sekä Maailma Kylässä -sarjassa palkittuja ulkomaisia elokuvia.

45. kerran järjestettävän elokuvaviikon ensimmäisenä päivänä on luvassa naurua ja draamaa, sillä klo 20.00 alkaa Seurapeli, joka on Jenni Toivoniemen ohjaama ja käsikirjoittama draamakomedia pitkitetystä nuoruudesta ja rooleista, joihin ajaudumme. Vanha ystäväpiiri kokoontuu viettämään nostalgista viikonloppua idyllisessä merenrantahuvilassa juhlistaen Mitzin (Emmi Parviainen) yllätyssyntymäpäiviä – aivan kuin jo teini-iässä. Juhlat lähtevät heti väärille urille, kun sankari ei ilahdukaan yllätyksestä. Jännitteinen tilanne saa uuden käänteen, kun Mitzin paras ystävä Veronika (Laura Birn) tuo yllättäen paikalle uuden miesystävänsä Mikaelin (Christian Hillborg), joka on ruotsalainen Hollywood-tähti.

Tiistaina 2.9. ne, jotka ovat tutustuneet lounastunnilla tai kahvitauoilla Fingerporin maailmaan pääsevät nauttimaan hahmoista valkokankaalla. Klo 18.00 päästään sukeltamaan tämän hulvattoman kylän huumoriin ja hauskoihin sanakiemuroihin.

Ensi-iltansa saa perjantaina 4.9. palkitun dokumentaristin Virpi Suutarin dokumenttielokuva Aalto. Elokuvassa tullaan näkemään runsaasti ennennäkemätöntä ja -kuulematonta arkistomateriaalia, kuten Aaltojen rakkauskirjeitä sekä Göran Schildtin Aallon elämänkertaa varten nauhoittamia taustahaastatteluja. Elokuvassa vilahtelee myös tuttuja paikkoja Keski-Suomesta.

Festivaaliviikon turvallisuudesta on huolehdittu suosittelemalla maksua pankkikortilla ovelta ja tarjoamalla yleisöllä ilmaiset kasvomaskit elokuvien ajaksi. Ennakkolipun ostaneille on luvassa VIP-sisäänpääsy jonon ohi.

Koko Elokuvaviikon aikataulun voi lukea elokuvaviikon omalta verkkosivulta. Lippupakettitilaukset työyhteisön illanviettoon voi tilata elokuvaviikon tuottaja Johanna Hurmeelta, elokuvaviikko@ksek.fi.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta