Viitasaarella todettu koronatartunta, varotoimenpiteet tarpeen edelleen – Sairaanhoitopiiri siirtynyt kiihtymisvaiheeseen

Julkaistu 27.07.2021

Viitasaarella on todettu yksi uusi koronatartunta, joka on kirjattu THL:n tilastoihin keskiviikkona 28.7. Wiitaunionin johtoryhmä seuraa tilanteen kehittymistä sekä paikallisesti että alueellisesti. Johtoryhmä antaa Viitasaaren ja Pihtiputaan alueella tarvittaessa ohjeita ja suosituksia. Varotoimenpiteet, esim. maskit, turvavälit sekä yskimis- ja käsihygienia, tulee muistaa edelleen.

Alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä (ns. Koronanyrkki) totesi tiistaina 28.7.2021 kokouksessaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueen siirtyvän kiihtymisvaiheeseen. Johtoryhmä kokoontui tänään ylimääräiseen kokoukseen, sillä alueen tartuntojen ilmaantuvuus on viime viikon aikana ollut nousussa. Tartunnat ovat olleet vahvassa nousussa lähinnä Jyväskylän sekä Äänekosken alueilla, jotka kattavat maakunnan alueesta noin 70 %. Merkittävä osa tartunnoista on ollut lähtöisin kesän yksityisistä että julkisista tapahtumista, yökerhoista ja ravintoloista.

Johtoryhmän tiedotteessa muistutetaan, että rokotus suojaa sekä sinua että läheisiäsi ja auttaa taudin selättämisessä yhteiskunnallisesti.

Suurin osa Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella viimeviikkoina ilmenneistä koronavirustapauksista on todettu henkilöillä, jotka eivät ole ottaneet koronarokotetta tai eivät ole vielä ehtineet saamaan tehosteannosta. Nyrkki kannustaakin viimeistään nyt kaikkia alueen asukkaita varaamaan oman rokoteajan. Myös tehosteannoksen ottamisesta kannattaa huolehtia. Suomessa käytössä olevat koronavirusrokotteet antavat erittäin tehokkaan suojan vakavaa koronaviruksen aiheuttamaa tautia vastaan.

Aika rokotukseen varataan oman asuinkunnan käytäntöjen mukaisesti.

Turvaohjeita tulee noudattaa sekä tapahtumissa että yksityiselämässä.

Turvallisen ja vastuullisen käyttäytymisen merkitys nousee tartuntojen kasvaessa etenkin kesällä, kun tapahtumia järjestetään ja ihmiset liikkuvat paljon. Nyrkki suosittelee nyt palauttamaan mieleen koronavirukseen liittyvät perusohjeet sekä noudattamaan alueellisia ohjeistuksia sekä rajoituksia sekä yleistä varovaisuutta.

Valtioneuvoston perusohjeet ovat seuraavat:

  • Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.
  • Pidä riittävä etäisyys muihin ihmisiin.
  • Pese kädet, yski hihaan.
  • Käytä kasvomaskia, kun liikut paikoissa, joissa on muita ihmisiä.
  • Pidä Koronavilkku päällä ja noudata sen ohjeita.
  • Ota rokote, kun vuorosi tulee.

Voit lukea lisää valtioneuvoston ohjeista valtioneuvoston sivuilta.

Nyrkki muistuttaa myös seuraavasta AVIn säädöksestä: ”Niillä alueilla, joissa ei ole voimassa olevaa kokoontumisrajoitusta, tapahtumien ja tilaisuuksien järjestäminen edellyttää, että niiden turvallisuus voidaan varmistaa noudattaen tartuntatautilain pykälässä 58 c säädettyjä hygieniavaatimuksia.”

Nyrkki kokoontuu seuraavan kerran 10.8.2021, ellei erillistä tarvetta ylimääräiselle kokoukselle ilmene.

Linkki KSSHP:n tiedotteeseen

Artikkelia päivitetty keskiviikkona 28.7. klo 13.15 Viitasaaren koronatartunnan osalta.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta