Kevään 2020 mökkiläiskirje julkaistu – Vapaa-ajan asukkaat ovat tärkeä osa Viitasaaren kesää

Julkaistu 22.04.2020

Viitasaaren kaupungin perinteinen kirje vapaa-ajan asukkaille on julkaistu tällä viikolla osana paikallislehti Viitasaaren Seudun mökkiläisnumeroa. Kirje sisältää kaupunginjohtajan tervehdyksen sekä tietoa lomalaisille esimerkiksi terveyspalveluista. Lisäksi kirjeessä on tiedotus koronatilanteen vaikutuksiin paikkakunnalla, esimerkiksi päivystysjärjestelyistä.

Tavallisesta keväästä poiketen mökkiläiskirjeessä ei ole esimerkiksi kesätapahtumien Viitasaari Festivals -yhteistyön ilmoitusta, sillä monet tapahtumista on peruttu kesältä 2020. Joidenkin tapahtumien järjestämisestä ei ole tehty päätöstä.

Koska koronatilanteen etenemistä ja sen vaikutuksia ei vielä kesän osalta tiedetä, kannattaa tiedotusta seurata näillä verkkosivuilla. 

Mökkiläiskirjeessä julkaistu kaupunginjohtajan tervehdys löytyy alta ja Seudussa julkaistu liite löytyy kokonaisuudessaan Issuu-palvelusta.

 

Tervetuloa Viitasaarelle tänäkin kesänä

Kesä 2020 jää varmasti mieleemme koronakesänä. Jälkeenpäin varmasti mietitään, kuinka tästäkin koettelemuksesta selvittiin ja mitä siitä opittiin. Jo nyt kun pahin epidemia-aalto ei vielä edes ole saapunut Viitasaarelle, olen huomannut, että mielenkiinto Viitasaaren kaltaisia maaseutumaisia kuntia kohtaan on lisääntynyt.

Yhtäkkiä suomalaisten mielenkiinto kohdistuu asumisen väljyyteen, hyviin henkilökohtaisiin palveluihin, ruuhkattomuuteen, elämisen helppouteen. Tuntuu myös siltä kuin ihmisten luontoyhteys olisi jotenkin vahvistunut. Vastapainoksi eristäytymiselle ja oman terveyden suojaamiselle puhtaan ja terveellisen luonnon merkitys hyvinvoinnin edistäjänä on kasvanut. Yhteisöllisyys ja toisista, vieraistakin huolehtiminen ja huomioiminen ovat olleet maaseudulle tunnusomaista.

Alkutuotanto ja omavaraisuus ovat myös nousseet suomalaisten arvostuksessa korkeaan asemaan. Veikkaan, että hajautetut toimintamallit niin julkisella kuin yksityiselläkin puolella vastapainona globaaleille tuotantoketjuille tulevat muovaamaan toimintaympäristöämme jatkossa ja ei niin epäedullisella tavalla meidän kannaltamme. Mielestäni näitä kaikkia asioita, mahdollisuuksia ja paljon muuta voimme Viitasaarella tarjota jälleen kesällä tänne saapuville vapaa-ajan asukkaille. Vapaa-ajan asukkaat ovat tärkeä osa viitasaarelaisuutta ja Viitasaaren kesää.

Omasta puolestani toivotan näinä poikkeusaikoina poikkeuksellisen hyvää alkavaa kesää kaikille. Koronasta selvitään, kun muistetaan noudattaa ohjeistuksia viruksen leviämisen estämiseksi. Ohjeet ovat hyviä ja niitä löytyy muun muassa kaupungin verkkosivuilta ja kaupungin somekanavista, mutta ehkäpä kaikkein käyttökelpoisin ohje löytyy maalaisjärjen käytöstä, uskon, että sitä meiltä maalla asuvilta ja maalle tulevilta löytyy omastakin takaa!

Hyvää kesää!
Janne Kinnunen
kaupunginjohtaja

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta