Kokoontumisrajoitukset jatkuvat huhtikuussa Keski-Suomessa – Wiitaunionin alueella yli 10 henkilön yleisötilaisuudet kielletty 30.4.2021 saakka

Julkaistu 30.03.2021

Wiitaunionin alueella yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty 30.4.2021 saakka, sillä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen osallistujamäärän rajoittamisesta. Päätöksen mukaan kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on edelleen kielletty koko Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella. Tämä myös Viitasaarta ja Pihtipudasta koskeva päätös on voimassa 1.4.-30.4.2021 välisen ajan. Edellinen rajoitus 10 henkilön osallistujamäärästä on voimassa 31. maaliskuuta saakka.

Enintään 10 hengen kokoontumisia voi järjestää, mutta tällöinkin on noudatettava ehdottoman tarkasti ja kaikilta osin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. Aluehallintovirasto suosittelee painokkaasti välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää.

Joukkoaltistumisten ja koronatartuntojen leviämisen riski on erityisen suuri kaikissa tilanteissa, joissa suuri joukko ihmisiä kokoontuu ja voi päätyä lähikontakteihin keskenään. Aluehahallintovirasto toteaa, että tartunnan torjuntatoimista huolehtiminen yleisötilaisuuksissa ja julkisissa kokouksissa on välttämätöntä. Aluehallintovirasto myös suosittelee, että turhia lähikontakteja jaksettaisiin edelleen sinnikkäästi välttää.

Tarkemmat tiedot päätöksestä aluehallintoviraston verkkosivuilla.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta