Kokoontumisrajoitukset jatkuvat maaliskuussa Keski-Suomessa – Wiitaunionin alueella yli 10 henkilön yleisötilaisuudet kielletty 31.3.2021 saakka

Julkaistu 27.02.2021

Wiitaunionin alueella yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty 31.3.2021 saakka, sillä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen osallistujamäärän rajoittamisesta. Päätöksen mukaan kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on edelleen kielletty koko Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella. Tämä myös Viitasaarta ja Pihtipudasta koskeva päätös on voimassa 2.3.-31.3.2021 välisen ajan. Päätöksessä on huomioitu alueellinen epidemiatilanne ja valtioneuvoston 25.2.2021 tekemä periaatepäätös hybridistrategian toimenpidetasolle kaksi (taso 2) siirtymisestä. Edellinen rajoitus 10 henkilön osallistujamäärästä on voimassa 1. maaliskuuta saakka.

Enintään 10 hengen kokoontumisia voi järjestää, mutta tällöinkin on noudatettava ehdottoman tarkasti ja kaikilta osin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. Aluehallintovirasto suosittelee painokkaasti välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää.

Joukkoaltistumisten ja koronatartuntojen leviämisen riski on erityisen suuri kaikissa tilanteissa, joissa suuri joukko ihmisiä kokoontuu ja voi päätyä lähikontakteihin keskenään. Aluehahallintovirasto toteaa, että tartunnan torjuntatoimista huolehtiminen yleisötilaisuuksissa ja julkisissa kokouksissa on välttämätöntä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan tämänhetkinen epidemiatilanne on kaksijakoinen. Vaikka epidemian hillinnässä on monella paikkakunnalla onnistuttu hyvin, voi tilanne äkillisesti heikentyä koko maassa. Aluehallintovirasto suosittelee varotoimenpiteiden sinnikästä noudattamista, jotta epidemiatilanne saadaan helpottumaan. Jokainen voi omilla toimillaan hillitä viruksen leviämistä.

Tarkemmat tiedot päätöksestä aluehallintoviraston verkkosivuilla.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta