Kokoontumisrajoitukset purettu Keski-Suomen sairaahoitopiirin alueella – Päätös astuu voimaan heti tiistaina 15.2.2022

Julkaistu 15.02.2022

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tiistaina 15.2.2022 purkanut kaikki kokoontumisrajoitukset Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella. Päätös koskee myös Viitasaarta ja Pihtipudasta, joten Wiitaunionin alueella voi järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia ilman osallistujamäärärajoituksia niin sisätiloissa kuin ulkona. Rajoitus puretaan välittömästi 15.2.2022. Aiemman, nyt puretun päätöksen mukaan sisätilojen tapahtumissa oli oltava kaikille osallistujille istumapaikka ja osallistujien määrä oli rajoitettu 75 prosenttiin käytettävissä olevien istumapaikkojen määrästä.

Wiitaunionin johtoryhmä muistuttaa, että edelleen on tärkeää käyttää kasvomaskia muita ihmisiä kohdatessa sekä muistaa käsi- ja yskimishygienia.

Aluehallintoviraston tiedotteen mukaisesti eri asiakas- ja yleisötiloja koskeva päätös on edelleen voimassa. Kyseinen päätös tilojen terveysturvallisesta käytöstä ja siihen liittyvän suunnitelman esilläpitämisestä on voimassa sunnuntaina 20.2.2022 saakka.

Valtioneuvosto on lieventänyt ravintoloiden anniskelu- ja aukioloaikarajoituksia maanantaista 14.2.2022 alkaen. Tarkat tiedot rajoituksista ja poikkeuksista niihin on julkaistu valtioneuvoston tiedotteessa.

Aluehallintoviraston mukaan tartuntatautilain 58 c §:n mukaiset yleiset hygieniavaatimukset ovat voimassa koko maassa suoraan lain nojalla ilman erillistä viranomaispäätöstä.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta