Koljatin rakenteita uudistetaan – Luontokohteeseen pääsee aiempaa helpommin

Julkaistu 17.12.2019

Viitasaaren kaupunki uudistaa Koljatin kallioalueen luontokohteen rakenteita. Kohteessa oleva luontopolku esittelee jylhää kalliomaisemaa ja biologisesti monimuotoista luontoa. Suurimpana muutoksena on aiempaa laajemman parkkipaikan rakentaminen. Uusi parkkipaikka tehdään aivan luontoalueen viereen, joten samalla kunnostettu myös tietä esimerkiksi usealla kerroksella suodatinkangasta, sillä aiemmalla tiepohjalla on ollut sortumia.

Maanrakennustyön yhteydessä käydään läpi myös Koljatin reitin rakenteita ja niiden kuntoa. Koljatin luontopolun päässä on laavu ja nuotiopaikka. Kalliojärven rantaa myötäilevä polku on edestakaisin noin 1,2 kilometriä. Parkkipaikan luo rakennetaan polttopuukatos, jotta puut saadaan säältä suojaan. Samalla reitin alkuosassa jo aiemmin ollutta puuceetä siirretään parkkipaikan rakentamisen takia ja samalla rakennus kunnostetaan.

Koljatin opasteviitoitusta ja kylttejä uudistetaan ja kehitetään tämän talven ja ensi kevään aikana. Opasteiden uudistus alkaa Viitasaaren läntiseltä Siniseltä tieltä (Kt77) ja jatkuu parkkipaikalle saakka, josta alkavat luontopolun reittiviitat.

Sijainti ja ajo-ohjeet: Koljatti Google Mapsissa
Kartta: Koljatti Kansalaisen Karttapaikassa
Retkipaikka: Koljatin juurella Viitasaarella
Retkipaikka: Upea lohkareluolasto Pahanlamminpuron läheisyydessä Viitasaarella
Ympäristöhallinnon verkkopalvelu: Hakovuori – Koljatti – Natura 2000 -alue

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta