Korkeakouluopinnot alkoivat Viitasaarella – Lennättimessä kasvatustiedettä ja johtamista

Julkaistu 17.01.2020

Opiskelijoita pöydän ääressä.
Aikuiskasvatustieten perusopintojen ensimmäisellä tapaamiskerralla opiskelijat tutustuivat toisiinsa.

Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto (JY) aloitti avoimen korkeakouluopetuksen tammikuussa 2020 Osaamiskeskus Lennättimessä.

”Tarjolla oli nyt ensi alkuun kaksi opintokokonaisuutta: aikuiskasvatus ja henkilöstöjohtaminen. Molempiin ryhmiin saatiin riittävästi ilmoittautumisia ryhmien käynnistämiseksi. Tämä on hieno alku opinnoille ja rohkaisee korkeakouluja tarjoamaan kursseja jatkossakin”, Osaamiskeskus Lennättimen projektipäällikkö Eeva Karppinen iloitsee.

Aikuiskasvatustieteen perusopintoihin (25 op) ilmoittautui 10 henkilöä, joten opetus käynnistyi lähiopetuksena torstaina 17. tammikuuta. Ensimmäisessä tapaamisessa 16.1. sovittiin suoritusmuodot eri jaksoille. Henkilöstöjohtamisen opinnot alkavat lauantaina 25.1. lähiopetuksena ja sen jälkeen tapaamiset opettajan kanssa ovat verkkovälitteisiä.

Osaamiskeskus Lennätin toimii myös lukupiirien ja opintoryhmien kokoontumispaikkana. Opinnot järjestetään niin, että niiden suorittaminen esimerkiksi työn ohella olisi mahdollista.  Viitasaarella tarjottavat korkeakouluopinnot perustuvat yritysten tarpeisiin, kaupungin verkkosivulla tehtyyn avoimeen kyselyyn sekä kaupungin työntekijöiltä tulleisiin toiveisiin.

Avoimet korkeakouluopinnot ovat avoimia kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opinnot ovat osia yliopisto- ja ammattikorkeakoulututkinnoista. Mikäli opiskelija jatkaa myöhemmin tutkintokoulutukseen, opintojen sisällyttämistä tutkintoon voi hakea korkeakoulusta.

Syksyn 2020 opintotarjonta: sosiaalityön perusopinnot 25 op, JY, henkilöstöjohtamisen opintojaksoja, JY ja tilinpäätösanalyysi 5 op, JAMK. Kevään 2021 opintotarjontaan on varmistunut kasvatustieteen perusopinnot 25 op, JY.

Osaamiskeskus Lennätin on avoin ja yhteisöllinen etätyötila Viitasaaren keskustassa torin laidalla (Keskitie 4). Tila on ilmainen ja avoinna klo 8-16. Yhteystiedot: lennatin@viitasaari.fi, p. 040 4857876, Facebook: Lennatin Viitasaari.

Lennätin

040 875 6 875 Soita

Yksikkö

Lennätin

Toimipaikka

Lennätin, Keskitie 4, 44500 Viitasaari

Lisätietoja

Lennättimessä työskentelevän kaupungin viestintäsuunnittelija Markus Kauppisen numero, puhelut Lennättimen aukioloaikoina arkisin klo 8-16.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta