Korkeakouluopinnot käynnistyvät Viitasaarella – Katso kevään opintotarjonta ja ilmoittaudu!

Julkaistu 04.10.2019

Muistilappuja lasissa, jossa teksti LennätinKevätlukukaudella Viitasaarella alkavat korkeakouluopinnot. Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto (JY) ja Jyväskylän ammattikorkea-koulun avoin AMK (JAMK) tarjoavat Viitasaarella avointa korkeakouluopetusta tammikuusta 2020 alkaen Osaamiskeskus Lennättimessä.

Lennättimen projektipäällikkö Eeva Karppinen iloitsee opintoyhteistyön nopeasta etenemisestä.
”Opintojen tarjoaminen korkeakoulujen kanssa on osaamiskeskushankkeen suunnitteluvaiheesta lähtien ollut yksi Lennättimen päätavoitteista. On hienoa, että olemme saaneet yhteistyön erinomaisella tavalla käyntiin. Tarjottavia opintokokonaisuuksia ja opiskelutapoja kehitetään jatkuvasti kokemusten ja havaintojen perusteella,” Karppinen toteaa.

Opintotarjontaa rakennetaan alueellisen koulutustarpeen pohjalta yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa.
”Opinnoilla nostetaan paikallista osaamistasoa, mikä on tärkeää Viitasaaren ja lähialueen yritystoiminnan näkökulmasta. Opiskelu lähtee jokaisen henkilön omasta innostuksesta ja kiinnostuksesta kehittää itseään, mutta paikallisesti tarjottavilla korkeakouluopinnoilla on laajempi vaikutus koko pohjoisen Keski-Suomen elinvoimaan ja ilmapiiriin,” Eeva Karppinen muistuttaa.

Viitasaarella tarjottavat korkeakouluopinnot perustuvat yritysten tarpeisiin, kaupungin verkkosivulla tehtyyn avoimeen kyselyyn sekä kaupungin työntekijöiltä tulleisiin toiveisiin. Yksittäisten opintojaksojen toteutustavat ovat kurssikohtaisia ja niihin vaikuttaa myös Viitasaarella opiskelevien määrä.

Avoimet korkeakouluopinnot ovat avoimia kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opiskella voi työn tai muiden opintojen ohessa, tavoitteellisesti tai pelkästä mielenkiinnosta. Opinnot ovat osia yliopisto- ja ammattikorkeakoulututkinnoista. Mikäli opiskelija jatkaa myöhemmin tutkintokoulutukseen, opintojen sisällyttämistä tutkintoon voi hakea korkeakoulusta.

Kevään 2020 opintotarjonnassa ovat seuraavat opinnot: aikuiskasvatustieteen perusopinnot 25 op (JY) ja henkilöstöjohtamisen perusopintojen aloitusjakso: Johtamisen ja johtajuuden perusteet 5 op (JY).

llmoittautumisaika kevään 2020 opintoihin on 1.11.-31.12.2019.

Syksyn 2020 opintotarjonta: sosiaalityön perusopinnot 25 op, JY, henkilöstöjohtamisen opintojaksoja, JY ja tilinpäätösanalyysi 5 op, JAMK. Sosiaali- ja terveysalan opintojen tarvetta selvitetään.
Kevään 2021 opintotarjontaan on varmistunut kasvatustieteen perusopinnot 25 op, JY.

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen

Korkeakoulut

Lisätiedot

Lennätin

040 875 6 875 Soita

Yksikkö

Lennätin

Toimipaikka

Lennätin, Keskitie 4, 44500 Viitasaari

Lisätietoja

Lennättimessä työskentelevän kaupungin viestintäsuunnittelija Markus Kauppisen numero, puhelut Lennättimen aukioloaikoina arkisin klo 8-16.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta