Koronarokotuksen ajanvarauspuhelimeen muutos Wiitaunionissa – Viitasaarella ja Pihtiputaalla rokotusaikaa odottavia pyydetään soittamaan uudelleen

Julkaistu 17.05.2021

Wiitaunionin koronarokotuksen ajanvarauspuhelimen toimintaa muutetaan maanantaista 17.5.2021 alkaen. Puhelinnumero ja soittoajat pysyvät samoina, mutta jatkossa soittaja valitsee puhelun aikana numeronäppäimillä sen, kummasta kunnasta on kyse.

Muutoksen myötä kaikkia jo ajanvarausnumeroon soittaneita viitasaarelaisia ja pihtiputaalaisia, jotka eivät ole saaneet rokotusaikaa, pyydetään soittamaan uudelleen. Ajanvarausnumeroon voivat soittaa kaikki yli 50-vuotiaat sekä yli 16-vuotiaat riskiryhmäläiset. Yli 50-vuotiaat voivat siis soittaa ajanvarausnumeroon ilman riskiryhmään kuulumista. Ajan voi varata Wiitaunionin koronarokotuksen ajanvarausnumerosta 014 459 6882 (ma-to klo 8-16, pe 8-15). Ajanvarausnumeroon soittamalla numero tallentuu järjestelmään ja soitamme takaisin rokotteiden saatavuuden mukaan.

Rokotusvuorossa oleviin ryhmiin kuuluvan toivovan soittavan ajanvarausnumeroon mahdollisimman pian, jotta rokotukset saadaan toteutettua näissä ryhmissä mahdollisimman kattavasti ennen seuraaviin ryhmiin siirtymistä.

Rokotusajan varaaminen puhelimitse koskee vain mainittuja ryhmiä. Muihin ryhmiin kuuluvat eivät voi soittamalla nopeuttaa rokotukseen pääsyä. Koronarokotustilanne ja -kutsut julkaistaan osoitteessa viitasaari.fi/koronarokotukset

Jokainen saa koronarokotuksen ensisijaisesti omasta kotikunnastaan. Henkilöllä on oikeus saada koronarokotus myös sellaisessa kunnassa, jonka alueella hän oleskelee säännönmukaisesti tai pidempiaikaisesti, tai jonka terveyskeskuksen hän on valinnut hoitopaikakseen.

THL:n valtakunnallinen linjaus on, että mökkiläisten tulee hankkia rokotteensa siitä kunnasta, jossa ovat kirjoilla. Mökkikunnassa rokotetta ei voida ulkopaikkakuntalaisille antaa. Viitasaari ja Pihtipudas kuuluvat Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueeseen, jossa noudatetaan THL:n linjausta. Jos annettu rokotusaika toisen rokotteen osalta osuu kesälomamatkan ajalle, voi aiemmin annettua rokotusaikaa muuttaa sopivampaan ajankohtaan. Toinen rokotus voidaan siirtää myöhemmäksi, mutta sitä ei ole mahdollista aikaistaa.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta