Koronatilanteen suosituksia jatketaan Wiitaunionissa toistaiseksi – 20 henkilön tapahtumat sallittuja toukokuussa

Julkaistu 28.04.2021

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue on siirtynyt kokonaisuudessaan koronaepidemian perustasolle, kun sairaanhoitopiirin koronanyrkki totesi maanantaina 26.4.2021 myös Jyväskylän siirtyneen epidemiatilanteen kolmesta tasosta alimmalle. Ravintoloiden rajoituksia purettiin jo aiemmin viime viikolla sairaanhoitopiirin rauhoittuneen koronatilanteen ansiosta. Valtioneuvosto ilmoitti tiistaina 27.4.2021 poikkeusolot päättyneeksi ja tämän johdosta käytössä olleet valmiuslain osat tullaan poistamaan käytöstä. Valmiuslaista oli käytössä esimerkiksi pykälä, joka antoi muassa mahdollisuuden poiketa kiireettömän hoidon määräajoista.

Koronatilanteen rauhoittuessa kokoontumisrajoitukset ovat toukokuussa aiempaa lievemmät Keski-Suomessa. Aluehallintoviraston päätöksellä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella osallistujamäärä yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa rajoitetaan enintään 20 henkilöön ajalla 1.5.-16.5. Tapahtumia voi järjestää sallitulla osallistujamäärällä, jos ne pystytään järjestämään terveysturvallisesti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä ja päätöksessä mainittuja edellytyksiä noudattaen. Aluehallintovirasto kuitenkin painokkaasti suosittelee, että turhia lähikontakteja jaksettaisiin edelleen sinnikkäästi välttää.

Keskiviikkona 28.4.2021 kokoontunut Wiitaunionin johtoryhmä suosittelee edelleen laajaa maskin käyttöä Viitasaaren ja Pihtiputaan alueella muita ihmisiä kohdatessa, esimerkiksi päivittäistavarakaupoissa. Maskisuositus koskee myös toisen asteen oppilaitoksia sekä yläkouluja.

Wiitaunionin kouluissa noudatetaan edelleen Opetushallituksen suosituksia varotoimenpiteistä lukuvuoden loppuun saakka. Vuoden 2020 tavoin lukioiden ylioppilasjuhlat järjestetään rajoitetulle osallistujajoukolle. Lukiot tiedottavat juhlakäytännöistä erikseen.

Wiitaunionin hoivayksiköissä jatketaan varotoimenpiteitä aiemman mukaisena toistaiseksi. Vierailut ovat mahdollisia, tiedustele käytännöistä kyseisestä hoivayksiköstä.

Kirjastot ja liikuntapaikat ovat käytössä Viitasaarella ja Pihtiputaalla normaalisti. Tiloissa on noudatettava edelleen hygieniasta ja turvaväleistä annettuja toimintaohjeita, jotka ovat esillä paikan päällä.

Koronarokotukset ovat käynnissä ja kummassakin kunnassa noin 40 prosenttia väestöstä on saanut rokotteen ensimmäisen annoksen. Tällä hetkellä rokotuksen ajanvaraukseen pyydetään soittamaan 60-64-vuotiaita. Myös kaikki yli 65-vuotiaat sekä alle 65-vuotiaat riskiryhmäläiset (ryhmä 1 ja 2) voivat soittaa Wiitaunionin koronarokotuksen ajanvarausnumeroon 014 459 6882 (ma-to klo 8-16, pe 8-15). Ajanvarausnumeroon soittamalla numero tallentuu järjestelmään ja soitamme sinulle takaisin. Rokotusajan varaaminen puhelimitse koskee vain edellä mainittuja ryhmiä. Muihin ryhmiin kuuluvat eivät voi soittamalla nopeuttaa rokotukseen pääsyä. Jokainen saa koronarokotuksen ensisijaisesti omasta kotikunnastaan. Henkilöllä on oikeus saada koronarokotus myös sellaisessa kunnassa, jonka alueella hän oleskelee säännönmukaisesti tai pidempiaikaisesti, tai jonka terveyskeskuksen hän on valinnut hoitopaikakseen.

Yritysten kustannustuen kolmas hakukierros on avattu tiistaina 27.4.2021 Valtiokonttorin verkkopalvelussa. Kolmannella hakukierroksella mukana ovat myös yksinyrittäjät. Kaikkien toimialojen yritykset voivat hakea kustannustukea, tietyille toimialoille tukea ilman lisäperusteluja. Pihtiputaan ja Viitasaaren yrityksiä neuvoo myös korona-asioissa Kehittämisyhtiö Witas Oy, jolla on oma koronatilanteen tiedotussivu.

Osa kaupungin ja kunnan työntekijöistä jatkaa etätöissä toistaiseksi, yhteydenottoa suositellaan ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla.

Viitasaarella koronatilanteen tiedotteet julkaistaan kootusti viitasaari.fi/korona ja Pihtiputaalla pihtipudas.fi/korona. Koronarokotusten tiedotussivu on kuntien yhteinen osoitteessa viitasaari.fi/koronarokotukset

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta