Koronavirustaudin oirearvio onnistuu Omaolo-palvelussa myös Viitasaarella ja Pihtiputaalla 30.11.2020 alkaen

Julkaistu 27.11.2020

Omaolo.fi on kansallinen sosiaali- ja terveydenhuollon digipalvelu, joka tukee oma- ja itsehoitoa sekä ohjaa potilasta oikean avun piiriin. Omaolossa voi esimerkiksi seurata omaa hyvinvointia ja tehdä oire- ja palveluarvioita, joista tällä hetkellä käytetyin on koronavirustaudin oirearvio. Wiitaunionissa otetaan käyttöön ensimmäisessä vaiheessa juuri koronavirusoirearvio.

Omaolo-palvelun koronavirusoirearvio on saatavilla Viitasaarella ja Pihtiputaalla 30.11.2020 alkaen. Uudella palvelulla halutaan tarjota asukkaille sähköinen asiointikanava puhelinpalvelun rinnalle sekä yhtenäistää koronapotilaan hoitoa Keski-Suomessa. Koronavilkku-sovelluksen kautta yhteydenotto terveydenhuoltoon on mahdollista Wiitaunionin kunnissa 30.11.2020.

”Tehtyäsi oirearviokyselyn saat vastaustesi perusteella paikallisen toimintasuosituksen, joka kertoo kuinka sinun tulee toimia. Mikäli kirjaudut palveluun, voit tallentaa oirearvion tiedot itsellesi sekä lähettää sen edelleen ammattilaiselle. Ammattilainen käy oirearviosi läpi ja ottaa sinuun tarpeen mukaan yhteyttä Omaolo viestillä tai puhelimitse”, kertoo Wiitaunionin Omaolo-vastaava Arja Pihlasaho.

Koronaviruksen oirearvion lähettäminen palvelun kautta on mahdollista kiireettömissä tapauksissa. Jos tilanne on arvion mukaan kiireellinen, palvelu ohjeistaa ottamaan suoraan yhteyttä päivystykseen.

Keski-Suomessa Omaolo-palvelu on ollut jo käytössä Hankasalmen, Uuraisten, Jyväskylän, Muuramen ja Keski-Suomen Seututerveyskeskusten julkisilla terveysasemilla.

Sosiaali- ja terveydenhuollon digipalvelut ovat nousseet nopeasti suomalaisten käyttöön: Omaolo-palvelu tavoittaa tällä hetkellä 3,3 miljoonaa suomalaista ja Koronavilkku-sovellusta on ladattu älypuhelimiin yli kaksi miljoonaa kertaa.

Lue lisää OmaOlo.fi:stä ja Koronavilkku-sovelluksesta.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta