Kuntoportaat valmiina käyttöön – Savivuorella erinomaiset ruskamaisemat tarjolla

Julkaistu 04.10.2019

Savivuoren kuntoportaat on tänään perjantaina saatu käyttökuntoon eli portaat ja kaiteet valmiit. Valtuustoaloitteen johdosta tehtyjen portaiden yläpäästä avautuu upeat näkymät Savilahdelle ja Kurkelaan ruskan värjäämään maisemaan.

Portaiden käyttö on aina omalla vastuulla ja näin syksyllä on syytä muistaa, että pakkasten ja lumisateiden jälkeen portaat voivat olla liukkaat. Portaissa ei ole talvikunnossapitoa. Koirien ja muiden eläinten ulkoiluttaminen portaissa ei ole suotavaa ja nastakenkien käyttö on kielletty portaiden vaurioitumisen takia. Portaissa voi käyttää kävelysauvoja, joiden kärjessä on kumitulpat.

Jo rakennusaikana portaat ovat olleet vilkkaassa käytössä, joten valmistumisen myötä kuntoilijoita Lummeniemen leirikeskuksen parkkipaikalta nouseville portaille on runsaasti. Portaiden ympäristöä siistitään ja ohjetaulut asennetaan niiden valmistumisen jälkeen. Portaiden yhteyteen on asennettu sähkökaapeli valaistuksen asentamista varten.

Portaiden lähistöllä on myös muita liikuntamahdollisuuksia, esimerkiksi pururadat ja Savivuoren frisbeegolfrata.

Portaiden alapää on Lummeniemen leirikeskuksessa, parkkipaikan osoite on Lummeniementie 125, 44500 Viitasaari. (Google Maps)

Portaiden yläpää on Laskettelurinne Sahiksen laidassa, jonne pääsee Savivuoren huipun ja näkötornin kautta. (Google Maps)

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta