La kala -oopperan Piika emäntänä Pergolesi Viitasaarella – Koominen ja riemastuttava esitys teatterissa torstaina 24.11.2023 klo 19

Julkaistu 16.11.2023

Viitasaarella on tarjolla koomista oopperaa ja riemastuttavaa tarinankerrontaa suomeksi laulettuna, kun La kala -oopperan Piika emäntänä Pergolesi esitetään Viitasaaren teatterissa torstaina 24.11.2023 klo 19.

Kartanonherra Uberto kaipailee vain aamukaakaotaan, mutta sille viekas piikatyttö Serpina on lisännyt omanlaisensa särpimen: häät Uberton kanssa! Ja nousun piiasta emännäksi!

Piika emäntänä on La Kalan sovitus Giovanni Battista Pergolesin oopperasta La serva padrona. Ooppera esitettiin ensimmäisen kerran vuonna 1733 Napolissa. Teoksesta tuli opera buffa -genren eli koomisen oopperan malli ja olennainen teos, joka riemastuttaa edelleen tarinankerronnallaan.

Oopperan riemukas käännös on Marie Finne-Brayn, jossa käytettään myös maakuntamme murresanoja.

Sumiaisissa toimiva La Kala -ooppera on todennäköisesti Suomen pienin oopperatalo. La Kala tunnetaan näyttävistä ja laadukkaista tuotannoistaan. Ooppera sai Suomen Kulttuurirahaston stipendin keväällä 2023.

Uberto – Kari-Kyösti Silvennoinen,
Serpina – Marie Finne-Bray
Vespone – Tero Hirvelä
Piano ja cembalo – Andras Szabo

Nuoriso alle 16 v ilmaiseksi oopperaan! Varaukset lakalaooppera@gmail.com / 0406856477 ja lippuja ovelta ennen esitystä. Liput 15 e ennakkoon ja 20 e ovelta.

Kesto väliaikoineen 1 h 20 min.

Viitasaaren teatteri, Koulukuja 8 (Google Maps)

Tapahtuma järjestetään yhdessä Viitasaaren kulttuuritoimen kanssa.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta