Lääkärit palkitsivat Wiitaunionin toisena vuotena peräkkäin – Terveyskeskus on yksi parhaista koulutuspaikoista Suomessa

Julkaistu 13.01.2021

Nuorten Lääkärien Yhdistys palkitsi keskiviikkona 13.1.2021 Viitasaaren kaupungin ja Pihtiputaan kunnan yhteisen Wiitaunionin terveyskeskuksen yhtenä Suomen parhaista erikoistuvien lääkärien koulutuspaikoista vuonna 2020. Valtakunnalliseen kyselyyn vastasi yhdeksän Wiitaunionissa koulutuksessa ollutta lääkäriä, joista kaikki suosittelivat terveyskeskusta koulutuspaikaksi. Kaikki myös antoivat täydet viisi tähteä Wiitaunionin terveyskeskukselle, joka koostuu Viitasaaren ja Pihtiputaan terveysasemista.

Virallisesti tunnustuksen sai Viitasaaren terveysasema, jossa lääkäreitä koulutetaan enemmän. Wiitaunionissa ollaan hyvin tyytyväisiä palkitsemiseen ja lääkäreiden antamaan palautteeseen.

”Olen erittäin ylpeä tästä saavutuksesta. Helpollahan tämä ei ole tullut, vaan tulos on vaatinut yhteistyötä ja sitoutumista lääkärikunnan ja hoitohenkilöstön tiimoilta lääkäreiden kouluttamiseen”, perusturvan toimialajohtaja Marja Laurila kertoo.

Wiitaunionin palkinto myönnettiin toisena vuotena peräkkäin. Laurilan mukaan onnistuminen koulutuksessa ja lääkäreiden tyytyväisyys toimintaan Viitasaarella ja Pihtiputaalla on seurausta koulutuksen pitkäjänteisestä kehittämisestä, jota on johtanut koulutusvastaava Tanja Laitinen lääkäri Heikki Alasen kanssa.

”Meillä on panostettu lääkäreiden kouluttamiseen jo useana vuonna ja nyt se työn tulos kantaa hedelmää”, Laurila toteaa.

Wiitaunionin terveyskeskus sai hiljattain myös Suomen Medisiinariliiton Kandiystävällinen terveyskeskus -tunnustuksen. Vs. johtava lääkäri Lauri Mielityinen kertoo, että joustoa on löytynyt moneen suuntaan. Lääkärit voivat tehdä työtä osa-aikaisesti, lyhempinä tai pidempinä päivinä ja kattavasti eri terveyskeskustyön sektoreilla.

”Onhan tämä hieno asia. Koulutusmyönteisyys on kokonaisuus, mihin vaikuttavat kaikki lääkärit, etenkin kokeneemmat, hoitohenkilökunta ja esimiestasokin”, Mielityinen iloitsee.

Tiedote ja tulokset Nuorten Lääkärien Yhdistyksen verkkosivulla.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta