Luento viestinnästä sekä paikallisia eduskuntavaalien ehdokkaita – Kirjastossa politiikkailta tiistaina 21.3.2023

Julkaistu 16.03.2023

Viitasaaren kirjastossa (Koulukuja 6, Google Maps) järjestetään Politiikkailta tiistaina 21.3.2023 klo 17.30 alkaen. Illan aluksi FT, viestinnän yliopistonopettaja Marika Paaso (Jyväskylän yliopisto) kertoo poliitikkojen viestinnästä ja erityisesti siitä, millaisia keinoja poliitikot käyttävät pyrkiessään vaikuttamaan äänestäjiin.

”Varsinkin Yhdysvalloissa vaalikampanjoissa hyödynnetään sumeilematta retoriikan likaisia keinoja, mutta eettisesti epäpuhdasta peliä osataan pelata meillä Suomessakin. Sosiaalisen median myötä puolitotuuksien tai jopa suoranaisten valheiden levittäminen on aiempaa helpompaa, kun poliitikoilla on mahdollisuus viestiä suoraan äänestäjilleen ilman portinvartijoita ja journalistista toimittamista”, Paaso toteaa.

Luennollaan Paaso kannustaakin meitä kaikkia kriittisyyteen – eikä ainoastaan poliitikkojen puheita kohtaan, vaan myös omaa arkiajatteluamme kohtaan.

”Jokaisen meistä on hyvä välillä pysähtyä pohtimaan, kenen sanaan uskomme ja mistä syystä”, Paaso muistuttaa.

Tapahtuman jälkipuoliskolla (noin klo 18.45) Viitasaaren ja Pihtiputaan eduskuntavaaliehdokkaat esittäytyvät. Paikalla ovat
Hannu Glad, Vasemmistoliitto
Aira Kyläniemi, SDP
Hannu Suni, Kristillisdemokraatit
Hilma Vepsäläinen, SDP
Johanna Vääräsmäki, VKK
Jani Ylälehto, Keskusta

Yleisö voi esittää edustajaehdokkaille kysymyksiä. Tarkoituksena on, että ilta jatkuu vapaamuotoisten keskustelujen parissa kahvikupin äärellä. Lisätietoja tapahtumasta muun muassa Viitasaaren kirjaston Facebook-sivulla. Tilaisuutta voi seurata myös etänä Wiitaunionin aluekirjaston YouTube-kanavalla.

Politiikkailta liittyy Wiitaunionin aluekirjaston Faktaa vai valhetta -hankkeeseen, jonka tavoitteena on tukea eri-ikäisten kuntalaisten medialukutaitoa. Hanketta rahoittaa aluehallintovirasto.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta