MARI-A avaa myymälän Lyhty Viitasaaressa – Palvelukokonaisuus kasvaa vaiheittain

Julkaistu 20.04.2023

MARI-A avaa Marimekon tuotteisiin keskittyvän myymälän Lyhty Viitasaaren tiloissa, jotka ovat remontoitu vanhaan yhteiskouluun. Myymälän avaus on kesäkuun alussa.

”Lyhdyssä tavoitamme paremmin kivijalkaliikeasiakkaita kuin nykyisissä toimitiloissa, erityisesti nelostiella kulkijoista. Yhteistyö muiden Lyhdyn toimijoiden, erityisesti ravintolan kanssa, lisännee asiakasvirtaa. Markkinointi hyödyttää kaikkia Lyhdyn toimijoita riippumatta sen tekijästä”, kertoo yrittäjä Risto Kilpeläinen.

”Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme remontoidut tilat uniikissa ja historiallisessa ympäristössä”, jatkaa Kilpeläinen.

Viitasaaren kaupunki teetti vuonna 1908 käyttöönotettuun hirsikouluun remontin ja ennallistamisen talvella 2022-2023. Rakennuksen fyysisten puitteiden lisäksi Lyhty Viitasaari -rakennuksen ja sen ympäristön toimintaa on suunniteltu ja kehitetty Pikkasen enemmän liiketoimintaa -hankkeessa (EAKR).

”MARI-A:n myymälän avaaminen on merkittävä askel koko Lyhty Viitasaaren kannalta. Alusta alkaen on ollut ajatuksena, että eri toimialojen yritykset muodostavat kiinnostavan palvelukokonaisuuden”, projektipäällikkö Hannu Nevala kertoo.

Keskeisellä paikalla Viitasaaren keskustassa, Nelostien varrella oleva näyttävä hirsirakennus on paikkakunnalle monella tavalla merkityksellinen ja kiinnostava.

”Ravintola Lyhdyn käynnistyminen ensimmäisessä vaiheessa on kasvattanut kiinnostusta edelleen. Vapaista tiloista on käyty useiden toimijoiden kanssa keskusteluita”, Nevala paljastaa.

MARI-A:n ja Ravintola Lyhdyn lisäksi rakennuksessa on tilaa myös muulle toiminnalle ja sellaista suunnitteleva voi ottaa yhteyttä Hannu Nevalaan.

MARI-A:n liike Keskitiellä torin laidalla jatkaa toimintaa edelleen keskittyen muihin kuin Marimekon tuotteisiin. MARI-A:lla on myös verkkokauppa. Ainakin yksi työntekijä tullaan palkkaamaan toisen liikkeen myötä. MARI-A on Fioran Oy:n markkinointi- ja aputoiminimi. Päätuotteet ovat muoti, sisustus ja lahjatavarat.

Kuvia Lyhty Viitasaaren tiloista, jossa Ravintola Lyhdyn sisustuksessa näkyy nimiteema:

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta