Muistisairaiden läheisille tarjolla tukea, tietoa ja virkistystä – Syksyllä 2022 kolme erilaista ryhmää, ilmoittaudu mukaan!

Julkaistu 11.08.2022

Viitasaaren kaupunki tekee yhteistyötä Keski-Suomen Muistiyhdistyksen kanssa. Muistiyhdistys järjestää syksyllä 2022 kolme erilaista ryhmää, joihin viitasaarelaiset voivat osallistua. Kaikille avoimet ryhmät ovat muistisairaiden omaishoitajille ja muille läheisille suunnattuja. Yksi ryhmistä kokoontuu Viitasaarella paikanpäällä, kaksi ryhmistä on etätapaamisia verkon kautta. Kaikkiin ryhmiin osallistuminen edellyttää ennakkoilmoittautumista. Toiminnan lisätiedot Keski-Suomen Muistiyhdistyksen muistiluotseilta.

Läheisten ryhmä Viitasaarella
Tule mukaan muistisairaiden läheisten ryhmään! Ryhmä tarjoaa muistisairaiden omaishoitajille ja läheisille tauon arjen keskellä. Ryhmässä on kokemustenvaihtoa, tietoa ja virkistystä. Kokoontuminen Turinatuvalla (Urheilutie 26, Google Maps) kerran kuukaudessa tiistaisin klo 9.30-11. Aloituspäivämäärä ja muut kokoontumisajankohdat kerrotaan ilmoittautumisen yhteydessä. Toimintaan osallistuminen on kaikille avointa ja ryhmää ohjaa muistiluotsi. Toimimme ajankohtaisten kokoontumis- ja hygieniasuositusten mukaisesti. Muutokset mahdollisia. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Sini Sanaslahti, muistiluotsi, 044 761 4925, muistiluotsi@ksmuisti.fi

Vahvistavan vuorovaikutuksen valmennus muistisairaiden läheisille verkossa
Kommunikointi muistisairaan ihmisen kanssa muuttuu sairauden edetessä. Vuorovaikutus voi olla haastavaa, koska sairaus vaikuttaa ihmiseen monin eri tavoin. Järjestämme neliosaisen valmennuksen muistisairaiden henkilöiden läheisille. Valmennuksen tavoitteena on lisätä läheisten valmiutta muistisairaan ihmisen ymmärtämiseen ja tukemiseen vuorovaikutuksellisin keinoin vertaisseurassa. Valmennus on neljän kerran kokonaisuus, joka järjestetään verkossa. Aloituskerta ma 7.11. klo 16.30–18.30, muut kerrat to 10.11., ma 14.11. ja to 17.11. klo 16.30–18. Osallistumiseen tarvitset nettiyhteydellä varustetun tietokoneen, mikrofonin ja kuulokkeet tai tabletin. Esim. puhelinten mukana tulevat nappikuulokkeet/hands free-kuulokkeet toimivat usein hyvin. Tietokoneen kameran tai erillisen web-kameran käyttö on suositeltavaa, mutta ei pakollista. Lisätiedot ja ilmoittautumiset (3.11. mennessä) Sini Sanaslahti, muistiluotsi, muistiluotsi@ksmuisti.fi, 044 761 4925.

Läheisten illat verkossa
Läheisten illat on tarkoitettu muistisairaiden henkilöiden omaishoitajille ja muille läheisille. Syksylle on suunniteltu kaksi teemallista iltaa Teams-alustalla verkossa. Syksyn 2022 läheisten illat järjestetään keskiviikkoisin klo 16.30-18. 28.9.2022 teemana on oikeudellinen ennakointi ja 26.10.2022 läheisen jaksaminen. Muutokset mahdollisia. Osallistumiseen tarvitset nettiyhteydellä varustetun tietokoneen, mikrofonin ja kuulokkeet tai tabletin. Saat tarkemmat ohjeet ja osallistumislinkin ilmoittautumisen yhteydessä.
Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Sari Sutela, muistiluotsi p. 040 847 4650, muistiluotsi@ksmuisti.fi

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta