Aikamme musiikki -instituuttia viedään eteenpäin teemakeskustelussa 2.7.2024 – Musiikin aika soi edellä -tilaisuus Viitasaaren kaupungintalolla

Julkaistu 25.04.2024

Musiikin aika soi edellä -teemakeskustelu avaa vuoden 2024 Musiikin Aika – Time of Music -festivaalin, jonka teemana tänä vuonna on osallisuuden pelit. Kaikille avoin, maksuton tilaisuus järjestetään Viitasaaren kaupungintalolla (Keskitie 10, Google Maps) tiistaina 2.7.2024 klo 16.30-19.

Teemakeskustelussa pohditaan mitä hyvää nykymusiikki voi merkitä ihmiselle ja yhteisöille? Voiko musiikki olla liiketoimintaideoiden ja innovaatioiden lähde? Ovatko maaseutu ja nykymusiikki yhtä lailla marginaalissa tämän päivän yhteiskuntakehityksessä? Voiko sieltä murtautua esiin?

Musiikin aika on kansainvälinen tapahtuma, joka on järjestetty Viitasaarella vuodesta 1982 lähtien. Keskustelu vie ideapajan tapaan eteenpäin Viitasaaren kaupungin ja Viitasaaren kesäakatemia ry:n yhteistä tavoitetta eli Aikamme musiikki-instituutin perustamista. Tavoitteena on luoda Viitasaarelle kansallisesti merkittävä, sekä digitaalinen että fyysinen nykymusiikin pysyvä toimija, joka yhdistää taiteen, kulttuuriperinnön, musiikkialan ja -kasvatuksen sekä matkailun osaamista.

Teemakeskustelussa Aikamme musiikki -ideaa avaa hankkeen selvityshenkilö, musiikkineuvos Hannu Ikonen.

Kommenttipuheenvuorot käyttävät
– Jyväskylän yliopiston musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitoksen johtaja, professori Heikki Hanka
– säveltäjä, Tampere Biennalen taiteellinen johtaja Minna Leinonen
– säveltäjä, Nykymusiikkiseura Lokakuun puheenjohtaja Sanna Ahvenjärvi
– erikoistutkija, YTT Sakarias Sokka kulttuurin kehittämissäätiö CUPORE:sta

Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla klo 16.30. Avauspuheenvuoron pitää klo 17.00 kaupunginjohtaja Helena Vuopionperä-Kovanen. Tilaisuuden juontavat Maria Kaisa Aula ja Jorma Rihto.

Aikaa varataan joustavasti yleisön keskustelulle ja yhteiselle ideoinnille.

Musiikin aika järjestää torstaina 4.7.2024 maksuttoman teemaseminaarin englanniksi. Myös torstaina klo 16.30-18 järjestettävä tilaisuus on kaupungintalolla.

Teemaseminaari – Osallisuuden pelit taiteessa, elämässä ja yhteiskunnassa – Games of Participation in art, life and society.

Englanninkielinen keskustelu Musiikin aika -festivaalin vuoden 2024 teemasta. Festivaalin taiteellinen johtaja Johan Tallgren esittelee teemaa ja kesän ohjelmistoa. Kommenttipuheenvuorot mm. säveltäjät ja kesäkurssien vetäjät Cathy Milliken ja Jesper Nordin. Yleisö voi osallistua keskusteluun.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta