Muusikko Kari Keurulaiselle H. G. Porthan -kunniapalkinto

Julkaistu 06.12.2019

Kari Keurulainen harmonikan kanssaVuoden 2019 H.G. Porthan -kunniapalkinto on päätetty myöntää muusikko Kari Keurulaiselle viitasaarelaisen kulttuurielämän hyväksi tehdystä työstä.  Kari Keurulainen on pitkän linjan toimija viitasaarelaisessa musiikkielämässä ja viitasaarelaisten hyvin tuntema muusikko. Hänen muusikon uralleen mahtuu kansallista menestystä 60-luvun nuoriso-orkestereissa sekä valtava määrä esiintymisiä itsenäisenä harmonikkataiteilijana. Keurulainen on paikallisten juhlien vakioesiintyjä harmonikkataiteilijana sekä kansalaisopiston lauluryhmän ohjaajana.

Kesäaikaan hän on jo vuosikausia johtanut Porthanin puiston sekä kyläkuntien yhteislaulutilaisuuksia. Hän on myös julkaissut useita omia levytyksiä. Esiintyjänä Keurulainen osaa ottaa yleisönsä ja hän myös arvostaa kuulijoitaan. Taitavana ja musikaalisena soittajana hän hallitsee musiikin eri tyylilajeja kevyestä tanssimusiikista klassiseen. Hänellä on merkittävä panos myös paikallisen pelimanniperinteen ylläpitäjänä ja jatkajana. Edesmenneiden viitasaarelaisten pelimannien sävellykset elävät Keurulaisen tulkintoina.

Palkinto ojennettiin Keurulaiselle itsenäisyyspäivänä 6.12.2019 itsenäisyysjuhlassa Viitasaaren seurakuntatalolla.

Henrik Gabriel Porthanin nimeä kantava kunniapalkinto myönnetään vuosittain ansioituneelle viitasaarelaiselle kulttuurin tai muilla yhteiskuntaelämän aloilla, koko uran aikana tai vain jakovuonna, saavutetuista erityisen painavista ansioista. Palkinnon saajasta päättää Viitasaaren kaupunginhallitus kulttuurista vastaavaa viranhaltijaa kuultuaan.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta