Myös Wiitaunioni koronaviruksen leviämisaluetta – Kokoontumisiin ei toistaiseksi rajoituksia

Julkaistu 30.11.2021

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueellinen (KSSHP) tartuntatautien torjunnan johtoryhmä (ns. Koronanyrkki) päätyi maanantaina 29.11.2021 kokouksessaan määrittelemään koko KSSHP:n alueen leviämisalueeksi. Kokouksessa todettiin, että KSSHP:n alue täyttää nyt suurimman osan Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) leviämisalueelle määrittelemistä epidemiologisista tunnusmerkeistä ja alueen siirto leviämisalueeksi on perusteltua.

Sairaanhoitopiirin yleisestä tilanteesta poiketen Wiitaunionissa koronatilanne on tällä hetkellä rauhallinen. Viitasaarella ja Pihtiputaalla ei ole todettu koronatartuntoja viikoilla 47 ja 48. Tiistaina 30.11. kokoontunut Wiitaunionin johtoryhmä ei tehnyt uusia suosituksia tai rajoituksia.

KSSHP:n koronanyrkki on esittänyt aluehallintovirastolle pyynnön kokoontumisrajoituspäätöksestä sairaanhoitopiirin alueelle. Mahdollisia päätöksiä kokoontumisrajoituksista sekä STM:n määräysvallassa olevista ravintolarajoituksista odotetaan tämän viikon aikana.

Wiitaunionin johtoryhmä seuraa tilannetta ja antaa tarvittaessa paikallisia suosituksia. Koska paikallinen tilanne on rauhallinen, voidaan tämän hetkisillä tiedoilla itsenäisyyspäivän yhteydessä järjestettävät tilaisuudet toteuttaa noudattaen varotoimenpiteitä ja suosituksia, muun muassa maskien käyttöä ja hygieniaohjeita. Johtoryhmä kokoontuu seuraavan kerran perjantaina 3.12., jolloin huomioidaan mahdollisten kokoontumisrajoitusten vaikutus alueella järjestettäviin tapahtumiin.

Koronanyrkin mukaan KSSHP:n alueella tartuntojen lisääntyminen ja ilmeneminen jo useamman viikon ajan on vaikuttanut erityisesti perusterveydenhuollon toimintakyvyn heikkenemiseen ja jäljityksen hidastumiseen. Perusterveydenhuollossa eri tehtävissä olevia henkilöitä on nyt yhä enenevässä määrin jouduttu siirtämään jäljitystehtäviin, mikä on vaikuttanut mm. avoterveydenhuollon toimintakykyyn. Vaikka tartuntamäärät ovat KSSHP:n alueella olleet korkeat, sairaalakuormitus on edelleen matala.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta