Päiväkeskuksella on kaikille ikääntyneille avointa päivätoimintaa – Kaupunki koordinoi maksutonta ohjelmaa ja kutsuu lisää vapaaehtoisia mukaan

Julkaistu 14.11.2023

Viitasaaren vanhusten päiväkeskuksella järjestetään toimintaa, johon voi osallistua kuka tahansa. Tarjolla on kaupungin organisoimana kaikille avointa, maksutonta päivätoimintaa arkipäivisin.

Kaupunki koordinoi päivittäisen ohjelman sisällön vapaaehtoistoimijoiden kanssa. Toiminta on samankaltaista kuin aiempinakin vuosina. Hoitohenkilökuntaa avoimessa päivätoiminnassa ei ole, mikä eroaa edellisvuosista.

Teksti jatkuu kuvan jälkeen

Viitasaaren kaupungin koordinaattori Tiina Raition mukaan järjestetty ohjelma on tuonut paikalle mukavasti osallistujia. Erityisen suosittua on ohjelma, jossa asiakkaat pääsevät itse osallistumaan toimintaan.

“Laulaminen ja muu musisointi on ollut oikein suosittua. Kädentaidot, esimerkiksi askartelu on kysyttyä. Myös eläinvierailuja toivotaan”, Raitio kertoo.

Toimintaa järjestetään arkipäivisin klo 12.30-13.30. Päiväkeskuksen ovet ovat auki arkisin klo 9-14.30. Ohjelma julkaistaan kahden viikon välein paikallislehti Viitasaaren Seudussa sekä kaupungin verkkosivuilla.

Teksti jatkuu kuvan jälkeen

Ohjelman järjestämisestä kiinnostuneet vapaaehtoiset voivat ottaa yhteyttä Tiina Raitioon.

“Vapaaehtoisia on ollut ihan kohtalaisesti jo liikkeellä, mutta koskaan ei ole kuitenkaan liikaa. Kyläyhdistyksiä on käynyt vierailulla ja he ovat muun muassa kertoneet kuulumisia omalta kyläkunnaltaan.”

Kaupungin toimesta paikalla on päiväkeskuksen aukioloaikoina Sari Malste, joka avustaa asiakkaita päiväkeskuksella.

“Avustaminen mahdollistaa asiakkaiden osallistumisen ruokailuun ja toimintaan. Lisäksi olen järjestänyt toimintaa lyhyelläkin varoitusajalla, jos ohjelman järjestävälle taholle tulee joku este”, Malste kertoo.

Edellisistä vuosista poiketen avoimessa päivätoiminnassa ei ole paikalla hoitohenkilökuntaa. Keski-Suomen hyvinvointialue järjestää samassa rakennuksessa muuta toimintaa, joka ei ole kytköksissä kaupungin järjestämään avoimeen päivätoimintaan. Päiväkeskuksella on myös hyvinvointialueen järjestämä ruokailumahdollisuus. Arkisin järjestettävä lounasruokailu on ennakkoon tilattava Keski-Suomen hyvinvointialueen kautta.

Päiväkeskuksen lähialueella asuu ikäihmisiä runsaasti, sillä viereisissä rakennuksissa on Viitasaaren Vanhustenkotiyhdistyksen vuokra-asuntoja. Ikäihmiset asuvat kodeissaan itsenäisesti ja tarvittaessa hoivapalveluita saa kotihoidon kautta.

“Lähes kaikki asiakkaat ovat aivan lähiasukkaita.”

Teksti jatkuu kuvan jälkeen

Malste ja Raitio vinkkaavat, että keskiviikkona 13.12.2023 järjestetään joulumyyjäiset, joihin kannattaa tulla kauempaakin.

Viikonloppuisin päiväkeskus on suljettu. Joulun ja uuden vuoden aikaan päiväkeskus on suljettuna 18. joulukuuta alkaen. Tarkempi aikataulu tiedotetaan myöhemmin.

Hyvinvointialueen palveluihin kuuluu muun muassa kuntouttava päivätoimintaa, joka on määräaikaista ja tarkoitettu palveluun oikeutetuille asiakkaille. Näistä sosiaali- ja terveydenhuollon piiriin kuuluvista palveluista tiedottaa hyvinvointialue. Tarjolla on muun muassa seniorien hyvinvointineuvolan ajanvarauksettomia vastaanottoja tiettyinä ennakkoon ilmoitettuina päivinä.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta