Pandemiatyöryhmä kokoontui perjantaina 13.3. – AVI kielsi suuret tilaisuudet

Julkaistu 13.03.2020

Wiitaunionin pandemiatyöryhmä kokoontui perjantaina 13.3. koronaviruksen vuoksi. Kokouksessa käsiteltiin asioita Viitasaaren ja Pihtiputaan näkökulmasta erityisesti terveydenhuollon näkökulmasta. Muita toimenpiteitä käsitellään Wiitaunionin johtoryhmässä maanantaina  16.3. Pandemiatyöryhmä päätti kokoontua jatkossa joka arkipäivä, jotta eri osapuolilla on ajantasainen tieto tilanteesta sekä valtakunnallisista ja sairaanhoitopiirin ohjeistuksista.

Wiitaunionin hoitoyksiköissä vierailua suositellaan vain välttämättömissä tilanteissa ja sairaana olevien on syytä välttää vierailuja kaikissa tapauksissa.

Ulkomaille matkustamista suositellaan välttämään. Aluehallintovirasto on kieltänyt 12.4. saakka kaikki tilaisuudet, joihin osallistuu yli 500 henkilöä.

Pohjoisen Keski-Suomen Ympäristötoimen sivuilla on elintarvike- ja terveydensuojeluviranomaisen ohjeistusta koronavirustilanteeseen, muun muassa ohjeita tilaisuuksen järjestäjille ja elintarvikehuoneistojen haltijoille.

Käsihygienialla on suuri merkitys, alla THL:n ohjeet käsienpesuun. Desinfiointiaineelle on tarvetta silloin, kun käsienpesuun ei ole mahdollisuutta.

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta löytyy THL:n verkkosivuilta.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, soita Viitasaaren terveyskeskukseen 014 4597223 tai Pihtiputaan terveyskeskukseen 014 4596700.
 
Oman terveysaseman ollessa kiinni, tartuntaepäilystä voi soittaa Päivystysapu-numeroon 116 117 (tai varanumeroon 014 269 2200). Huomioithan, että tästä numerosta saa vain ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa, ei yleistä tietoa koronaviruksesta.
 
On tärkeä muistaa, että jos epäilet saaneesi tartunnan, älä lähde terveysasemalle tai keskussairaalan päivystykseen, ettet altista muita ihmisiä mahdolliselle tartunnalle.
 
Yleistä koronavirustietoa kansalaiset saavat valtakunnallisesta puhelinneuvontanumerosta 0295 535 535.  Neuvontanumero palvelee arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15. Neuvonnasta saa yleistä koronavirustietoa. Puhelinneuvonnasta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.
Takaisin uutisiin

Hae sivustolta