Plogging on hyötyliikuntaa ulkoilmassa – Roskajuoksuun kannustetaan Viitasaarella ja Pihtiputaalla

Julkaistu 17.05.2021

Pihtiputaan kunta ja Viitasaaren kaupunki kutsuvat asukkaita siivoustalkoisiin keskiviikosta sunnuntaihin 19.5.-23.5.2021. Tavoitteena on tehdä yhdessä asuin- ja elinympäristöämme viihtyisämmäksi ulkoillen ja samalla roskia keräten. Pihtipudas ja Viitasaari kannustavat kaikkia liikkumaan sekä mukaan ekotekoihin.

Wiitaunionin tekninen toimi jakaa asukkaiden käyttöön roskasäkkejä 19.5.-23.5.2021 kirjastoissa ja kunnan sekä kaupungintalon aulassa. Jätesäkkejä on noudettavissa omatoimisesti toimipisteiden aukioloaikoina niin kauan kun säkkejä riittää.

Jätesäkit voi toimittaa Pihtiputaalla Sallilantorin jäteastian viereen ja Viitasaarella keskustassa torin jäteastian viereen. Viitasaarella taajamassa jätesäkkejä voi toimittaa myös Kurkelaan (Ravilantien liittymän linja-autopysäkki) sekä Isoaholle (Putkitien liittymän pysäkki) tempausta varten toimitettaviin jäteastioihin. Tekninen toimi noutaa siivotut roskat veloituksetta edellä mainituista pisteistä 20., 21. sekä 24.5 aamulla. Mikäli kylillä yhteisöt järjestävät talkoita, pyydämme sopimaan roskien noudosta ennakkoon soittamalla numeroon 040 7144870 (Pihtipudas) tai 040 1945 119 (Viitasaari).

Roskatempaukseen osallistuvat voivat myös osallistua arvontaan sosiaalisessa mediassa. 19.-23.5.2021 osallistujat voivat jakaa Instagramissa ploggauskuvan tunnisteella #roskajuoksupihtipudas ja #roskajuoksuviitasaari tai kommentoida julkaisua Facebookissa kuvalla roskasaaliistaan kyseisestä kunnasta. Kaikkien kuvia jakaneiden kesken arvotaan molemmissa kunnissa liikunnallisia lahjakortteja. Huomaa, että kuvasi tulee olla julkinen vähintään maanantain 24.5. ajan.

Plogging on tehokas yhdistelmä juoksua ja luonnon siistimistä. Plogging -termi tulee ruotsin kielen sanoista jogging (lenkkeily) ja plocka upp (poimiminen). Ploggingistä voidaan myös puhua nimellä roskajuoksu.

Plogging-lenkillä siis juostaan ja kerätään samalla reitin varrelta roskia. Plogging lisää juoksulenkin oheen paljon luonnollisia lihaskuntoliikkeitä, kun juoksun lomassa roskien poimiminen tuottaa erinäisiä kyykkyjä, kurotuksia ja muita liikkeitä. Vaikka plogging-termi juontaa juurensa hölkkäämisen ja keräämisen yhdistelmästä voi ploggingia soveltaa juosten, kävellen, pyöräillen, patikoiden, uiden, meloen… Plogging yhdistää mukavasti liikunnan ja ulkoilun. Se sopii kaiken ikäisille, ja välineeksi tarvitaan vain roskapussi. Samalla kunto kohenee ja luonto ja ympäristö kiittävät.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta