Pohjoisen Keski-Suomen kunnat tekevät ilmastosuunnitelmat yhdessä – Hankkeeseen täysi rahoitus Ympäristöministeriöltä

Julkaistu 01.09.2023

Kahdeksan pohjoisen Keski-Suomen kuntaa tekevät Ilmastolain mukaiset ilmastosuunnitelmat yhdessä. Hankkeeseen on saatu täysi rahoitus Ympäristöministeriöltä. Toukokuuhun 2025 kestävän hankkeen aikana ilmastosuunnitelma laaditaan Kannonkoskelle, Karstulaan, Kinnulaan, Kivijärvelle, Kyyjärvelle, Pihtiputaalle, Saarijärvelle sekä Viitasaarelle. Näiden kuntien viranomaispalveluita on toteutettu jo pitkään yhteisessä Pohjoisen Keski-Suomen ympäristötoimessa. Alueella on myös runsaasti muuta yhteistyötä.

Pohjoisen Keski-Suomen ilmastosuunnitelma -hankkeessa jokaiselle kunnalle tehdään niiden ominaispiirteet huomioiva ilmastosuunnitelma.

”Yhteishanke tuo monia synergiaetuja, kun voidaan kehittää yksi valmistelutapa ilmastosuunnitelmalle ja sen toteutumisen seurannalle sekä ottaa oppia toisilta vaikuttavista toimenpiteistä. Jokaisessa kunnassa suunnittelmasta tulee kuitenkin erilainen, koska ne valmistellaan yhdessä kunkin kunnan ja sen alueella toimivien sidosryhmien kanssa”, ympäristötoimen johtaja Sari Flyktman taustoittaa.

Hankkeesta tiedotetaan tarkemmin maanantaina 11.9.2023 alkavalla viikolla.

Pohjoisen Keski-Suomen kuntien yhteisen hankkeen kokonaisbudjetti on 360 000 euroa, kun kuntakohtainen rahoitus Ympäristöministeriöltä on 45 000 euroa.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta