Rentoa laatua Viitasaaren lukiossa – ”Täällä on tosi hyvät oltavat”

Julkaistu 14.09.2022

Viitasaaren lukion toisen vuositason opiskelijat Anni Ala-Kokko, Elli Mäkelä, Juhani Urpilainen ja Eeli Kuusikko pitävät kotilukiostaan monesta syystä. Vaikka lukiota on kehitetty aiempaa monipuolisemmaksi esimerkiksi perustamalla erikoislinjoja, on nelikon ensimmäisenä esiin nostama teema tasokkaasti toteutettu peruslukio.
”Viitasaaren lukio on hyvä, pieni lukio, jossa perusasioista lähtien on kaikki kunnossa.”
Anni Ala-Kokko kertoo, että myös opetuksen laatu on kohdillaan.
”On ihana nähdä, miten paljon opettajat panostavat opetukseen. Ja kysyttäessä etsivät tietoa lisää, jos eivät heti osaa vastata.”
Lukion yhteishenki saa kiitosta – se ei jää ainoastaan opiskelijoiden väliseksi.
”Täällä tuntee kaikki opettajat ja opettajat tuntevat meidät. Opettajien kanssa voi vitsailla ja he tuntuvatkin enemmän kavereilta”, Eeli Kuusikko pohtii.

Toisen vuositason opiskelijat pitävät lukiosta sopivan kokoisena oppimisympäristönä, jossa on yksilöllisen opetuksen vastapainoksi laaja tarjonta kursseja.
”Tätä voi suositella kenelle tahansa, kuka haluaa opiskella rennompaan tyyliin. Jotkut nuoret haluavat muuttaa muualle, mutta täällä on tosi hyvät oltavat”, Elli Mäkelä paljastaa.
Lukioon tullaan opiskelemaan lähikunnista sekä kauempaakin. Vaikka Viitasaarella peruskoulun käyneille koulukeskuksen ympäristö on tuttu, moni asia muuttuu lukion aloittaessa.
”Ensimmäinen vuosi oli pehmeä lasku lukion opiskeluihin ja käytäntöihin. Toisen vuoden aikana tahti on tiivistynyt ja opiskeltavaa on tullut lisää.”

Koska pelastus- ja turvallisuuslinja on ainutlaatuinen, se houkuttelee aiheesta kiinnostuneita Viitasaarelle laajalta alueelta. Urpilainen ja Kuusikko ovat linjan opiskelijoita.
Linjalla opiskellaan valtakunnallisen koulutusjärjestelmän mukaisia palokunnan peruskursseja ja kursseilla opittuja asioita harjoitellaan monipuolisissa harjoituksissa.
”On hienoa, että tänne tulee opiskelijoita aika kaukaakin eri puolilta Suomea. He ovat solahtaneet porukkaan hyvin sujuvasti”, Juhani Urpilainen kertoo.
Pelastus- ja turvallisuuslinjalla opiskelusta kiinnostuneille ja heidän huoltajilleen järjestetään tutustumispäivä lauantaina 19.11. klo 11-13.

Toinen Viitasaaren lukion erikoislinjoista on musiikkiin painottunut. Musiikkilinja on toteutettu Viitasaaren alueen musiikkiopiston kanssa. Musiikkiopisto on lukion kanssa samassa koulukeskuksessa.
”Musiikkiopistolla käydään viikoittain tunneilla ja valittavana on lisää kursseja oman kiinnostuksen mukaan. Myös koululla on musiikkilinjan kursseja eri aiheista, esimerkiksi yhteissoittamista”, Ala-Kokko sanoo.
Musiikkikursseilla opittuja asioita pääsee käyttämään esimerkiksi lukion omissa tapahtumissa ja juhlissa.
”Lukion omilla musiikkitunneilla esiintymiseen liittyviä asioita on paljon, mikä on loistava asia.”
Opiskelijat pitävät esiintymisen tuomasta itseilmaisun kehittymisestä.
”Kokemuksen myötä karttuvista esiintymistaidoista on ollut hyötyä muissakin yhteyksissä ja siitä on varmasti apua myös tulevaisuudessa”, Elli Mäkelä miettii.

Lukiolla on erilaisia teemapäiviä, joihin kaikki pääsevät kurkistamaan lukion Facebook ja Instagram -tilejä seuraamalla.
”Opiskelijakunnan hallituksessa suunnitellaan ja järjestetään toimintaa. Ideoita ja ajatuksia voivat esittää kaikki”, Anni Ala-Kokko taustoittaa.
Opiskelijat ja opettajat saattavat kilpailla keskenään, toisinaan taas pukeudutaan jonkun ilmiön mukaan.
”Teemapäivät kasvattavat yhteisöllisyyttä entisestään, normaalista poikkeavat päivät ovat mukavaa vaihtelua arkeen ja pientä piristystä opiskeluun”, Eeli Kuusikko iloitsee.

Viitasaaren lukioon voit tutustua eri tavoin: Verkkosivut / Facebook / Instagram

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta