Rokotuskutsu kaikille yli 65-vuotiaille Wiitaunionissa – Varaa aika mahdollisimman pian

Julkaistu 13.04.2021

Viitasaarella ja Pihtiputaalla siirrytään koronarokotuksissa myös 65-69-vuotiaiden rokotukseen. Toivomme kaikkien yli 65-vuotiaiden soittavan mahdollisimman pian Wiitaunionin koronarokotuksen ajanvarausnumeroon 014 459 6882 (ma-to klo 8-16, pe 8-15). Ajanvarausnumeroon soittamalla numero tallentuu järjestelmään ja soitamme takaisin rokotteiden saatavuuden mukaan. Rokotusajan varaaminen puhelimitse koskee vain yli 65-vuotiaita, muihin rokotusryhmiin kuuluvat eivät voi soittamalla nopeuttaa rokotukseen pääsyä.

Jokainen saa koronarokotuksen ensisijaisesti omasta kotikunnastaan. Henkilöllä on oikeus saada koronarokotus myös sellaisessa kunnassa, jonka alueella hän oleskelee säännönmukaisesti tai pidempiaikaisesti, tai jonka terveyskeskuksen hän on valinnut hoitopaikakseen.

Astra Zenecan koronavirusrokotetta annetaan varovaisuusperiaatteen mukaisesti tällä hetkellä vain 65 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. Kyseistä rokotetta ei myöskään anneta niille 65 vuotta täyttäneille, jotka ovat aikaisemmin sairastaneet aivolaskimotukoksen tai hepariinihoitoon liittyneen tai hepariinihoidon aiheuttaman trombosytopenian (HIT). Aikaisemmin sairastettu aivoinfarkti, aivoverenvuoto tai lukinkalvonalainen vuoto ei ole este rokotteen antamiselle. Myöskään aikaisemmin sairastettu keuhkoembolia tai syvä laskimotukos esimerkiksi alaraajoissa ei ole este rokottamiselle.

Viitasaaren ja Pihtiputaan koronarokotustilanne ja rokotuskutsut julkaistaan verkkosivulla viitasaari.fi/koronarokotukset.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta