Sähköautojen latauspisteitä vanhalla yhteiskoululla – Lataus mahdollista ympäri vuorokauden

Julkaistu 09.12.2021

Viitasaaren kaupungin ensimmäiset julkiset sähköautojen latauspisteet on otettu käyttöön marraskuun aikana. Kaupunki on hankkinut pisteet vanhan yhteiskoulun pysäköintialueelle, joka on keskeisellä paikalla Viitasaaren keskustassa. Sijiantinsa takia latauspisteet palvelevat laajaa joukkoa paikkakunnan palveluiden käyttäjiä.

Sähköautojen latauspisteet ovat Alva-yhtiöiden operoimat. Lataus on maksullista, pisteiden käyttö ja maksu tapahtuu mobiililaitteella eParking-sovelluksessa. Vanhan yhteiskoulun latauspisteellä veloitus perustuu ladattuun energiamäärään, lataus maksaa 0,25 e/kWh. Eparking-sovellukseen saldon lataaminen tapahtuu viiden euron erissä, mutta latausveloitus tehdään toteutuneen latauksen mukaan. Sovelluksessa on suositeltavaa pitää tarpeeksi saldoa, jotta lataus ei keskeydy saldon loppumisen takia. Tätä prepaid-tyyppistä saldoa käytetään kaikissa eParking-kohteissa, ei pelkästään vanhalla yhteiskoululla.

Kahdessa tolpassa on yhteensä neljä type 2 -pistorasiaa sekä neljä schuko-pistorasiaa (ns. normaali pistorasia). Yhdestä type 2 -latauspisteestä enimmäisteho on 22 kilowattia, mutta vanhan yhteiskoulun latauspisteellä tehoa säädetään kiinteistön muun sähkönkäytön perusteella sähköliittymän rajoituksen vuoksi. Latauspisteet ovat käytettävissä ympäri vuorokauden.

Vanhan yhteiskoulun latauspisteen käyttö on täyssähköautojen ja ladattavien hybridien käyttäjille tuttua muista kohteista. Lataus käynnistetään eParking-sovelluksesta, kohteen voi etsiä joko sovelluksen omalla karttatoiminnolla tai latauspiteessä olevan QR-koodin perusteella.

Sähköautojen latauspisteiden rakentaminen on osa vanhan yhteiskoulun ja sen piha-alueen muutostöitä. Vanhan Viitasaaren alueella tehdään myös muita töitä ja vanhan yhteiskoulun palvelusisältöjä kehitetään Pikkasen Enemmän Liiketoimintaa -hankkeessa. Nyt käyttöönotetut latauspisteet palvelevat rakennuksen tulevan käytön asiakkaita sekä keskusta-alueen palveluiden käyttäjiä laajemmalla alueella. Laajan kaupallisten palveluiden valikoiman lisäksi kävelyetäisyydellä on muun muassa etätyötila Lennätin, puistoja ja ulkoilumahdollisuuksia sekä kesäsesonkina kaupunkiveneitä.

Vanhan yhteiskoulun latauspisteet ovat esillä ainakin Plugshare– ja Latauskartta-palveluissa, joissa on myös muiden Viitasaaren latauspisteiden tietoja.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta