Sairaala Nova lakon piirissä 1.4. alkaen – Kiireellinen ja päivystyksellinen hoito turvattuna

Julkaistu 31.03.2022

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri siirtää kiireettömiä vastaanotto-, tutkimus- ja leikkausaikoja työtaistelutoimien vuoksi 1.4. alkaen. Lakon aikana turvataan päivystyksellinen ja kiireellinen hoito.

Sairaala Novasta ollaan yhteydessä niihin potilaisiin, joiden osalta suunniteltuja toimenpiteitä joudutaan siirtämään. Potilaat, jotka eivät saa yhteydenottoa, saapuvat sairalaan normaalisti kutsukirjeen mukaisesti. Sairaanhoitopiirin mukaan vaikutukset voivat jatkua useita viikkoja. Sairaala Novan verkkosivuilla on koottu tilanteen vaikutusten seurantasivu.

Viitasaaren terveysaseman ja muuhun perusturvan toimintaan työtaistelulla ei ole suoria vaikutuksia. Paikallisessa toiminnassa on toiminnassa huomioitu lakon vaikutukset ja Viitasaarella tehdään kaikki voitava, että potilaat saavat tarvitsemansa hoidon joko sairaalaosastolla tai kotihoidon turvin.

Ennen Sairaala Novan päivystykseen saapumista pyydetään aina soittamaan ensin Päivystysapu-numeroon 116 117 ja hätätapauksissa numeroon 112. Ensisijaisesti sairaanhoitopiiri pyytää olemaan yhteydessä omiin terveyskeskuksiin.

Työtaistelutoimet vaikuttavat merkittävästi kaikkeen sairaanhoitopiirin toimintaan. SuPer ry:n ja Tehy ry:n lakko koskee pääosin hoitohenkilökuntaa, lisäksi 4.4. alkava Jyty ry:n, JHL ry:n ja JUKO ry:n 4.4. alkava ylityö- ja vuoronvaihtokielto kohdistuu erityisesti tukipalveluihin.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta