Savivuorelle Schlangeninkatu – Kuntien 20-vuotista ystävyyttä juhlittiin Viitasaarella

Julkaistu 19.08.2019

Viitasaaren kaupunki ja saksalainen Schlangenin kunta ovat ystävyyskuntia, joiden yhteistyön 20-vuotisuutta juhlistettiin viikonloppuna. Juhlavuoden kunniaksi Viitasaaren kaupunki nimesi Savivuoren näkötornille johtavan tien Schlangeninkaduksi (Schlangenstraße). Mutkittelevan tien muoto sopii sen uuteen nimeen, sillä saksan sana schlange tarkoittaa käärmettä. Aiemmin kadun nimi oli Näkötornintie.

Kadun uusi nimi julkistettiin Metsän Lumo -tapahtumassa, joka järjestettiin juuri Savivuorella. Tapahtumassa esiintyi harmonikkaorkesteri Akkordeonorchester Schlangen. Ystävyyskuntatoimintaa juhlistettiin myös Aikon Kartanossa, jossa konsertissa esiintyivät Akkordeonorchester Schlangen sekä Viitasaaren harmonikkakvartetti ja rytmiryhmä.

Ystävyyskuntien yhteistyöstä sovittiin 29. maaliskuuta 1999 ja 15. elokuuta 1999 allekirjoitettiin asiakirja, jolla kunnat sinetoivat aikomuksensa kulkea ystävyyskuntina kohti yhteistä Eurooppaa. Toiveena oli asukkaiden, erityisesti nuorten, välille syntyvän ystävyyssuhteita, jotka kehittäisivät sekä tukisivat molemminpuolista ymmärtämystä, arvonantoa ja ystävyyttä.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta