Savivuoren näkötorni avataan 1.7.2023 – Viitasaaren maisemia voi ihailla tornista päivittäin elokuun loppuun saakka

Julkaistu 22.06.2023

Viitasaaren keskustaajamassa sijaitseva Savivuoren näkötorni avataan 1.7.2023. Yksi Viitasaaren tunnetuimmista maamerkeistä on avoinna päivittäin (ma-su) klo 12-19 elokuun loppuun, 31.8.2023 saakka. Näkötornin lipunmyynnistä ja kahvilakioskista vastaa Viitasaaren työllisyysyksikkö. Myynnissä on syötävän ja juotavan lisäksi Tuunaripajan tuotteita. Näkötornissa vierailu maksaa 2 euroa kultakin henkilöltä, alle 12-vuotiaat pääsevät aikuisen seurassa maksutta.

Näkötornista avautuu näkymä Viitasaaren vesistöjen ja metsien värittämään maisemaan. Savivuoren monipuolisella ulkoilualueella oleva näkötorni sijaitsee Schlangeninkadun päässä (Google Maps). Savivuorella voi liikkua kesällä luonnossa esimerkiksi pururadalla, poluilla ja kuntoportaissa juoksun ja kävelyn sekä frisbeegolfin merkeissä, ja uimarantakin on alueen vieressä.

Kesällä 2023 näkötornin vierailijamäärä on neljä (4) henkilöä kerrallaan. Vuonna 2022 näkötorni oli suljettuna kesken kesäkauden, koska rakennuksen ulkopinnasta putosi kappaleita maahan. Näistä kappaleista ei ollut suoraa vaaraa työntekijöille tai vierailijoille.

Viitasaaren kaupungin omistama näkötorni on tällä hetkellä todettu turvalliseksi vierailukäytössä, mutta vuonna 1958 tehdyssä rakennuksessa on merkittäviä korjaustarpeita. Savivuoren näkötornin ovelle on rakennettu katos ja torni on ympäröity aidalla, jotta ulkopinnasta mahdollisesti irtoavat kappaleet eivät aiheuta vaaraa alueella.

Näkötornissa on tehty rakennetutkimuksia. Selvityksissä on todettu, että näkötornissa voi edelleen vierailla, mutta koko torni vaatisi laajaa remonttia tulevien vuosien käyttöä ajatellen. Koska korjaustarpeet pidempiaikaista käyttöä varten ovat laajuudeltaan ja kustannuksiltaan mittavia, tullaan näkötornin tulevaisuutta käsittelemään todennäköisesti talven 2023-2024 aikana kaupungin toimielimissä.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta