Savivuoren palanut tuulimylly aiotaan rakentaa uudelleen – Kaupunki pyytää rakentamisesta tarjouksia 19.6.2023 klo 12 mennessä

Julkaistu 01.06.2023

Viitasaaren Savivuorelle rakennetaan uusi tuulimylly vuoden 2023 aikana. Tuulimylly on määrä rakentaa perinteistä rakennustapaa noudattaen ja aiemmin Savivuoren metsätyömuseon alueella sijainnutta myllyä mukaillen. Viitasaaren kaupunki pyytää tarjouksia myllyn rakentamisesta Tarjoava-kilpailutusportaalin kautta. Kilpailutuksen tarkat tiedot ja tarjouksen vaatimukset ovat Tarjoavassa, tarjoukset tulee jättää 19.6.2023 klo 12.00 mennessä.

Vanha, vuonna 1892 alunperin Naistenjärvelle rakennettu ja myöhemmin Metsätyömuseon alueelle siirretty tuulimylly paloi keväällä 2021. Ulkoisen olemuksen lisäksi rakennettavan myllyn toiminnan on vastattava vanhaa myllyä.

Viitasaaren kaupunki on aiemmin selvittänyt vanhan tuulimyllyn siirtämistä muualta Savivuorelle palaneen myllyn tilalle. Kaupunki on tutustunut lähialueella mahdollisesti siirrettävissä oleviin tuulimyllyihin. Tehtyjen selvitysten sekä Museoviraston ja vakuutusyhtiön kanssa käydyn keskustelun perusteella on päädytty uuden rakentamiseen, sillä mahdolliset vanhat tuulimyllyt vaatisivat laajoja kunnostuksia paikalle siirtämisen lisäksi. Uuden myllyn rakentamista ehdotti myös kotiseutuyhdistys Viitasaari-Seura, joka luovutti vuonna 2021 adressin toiveesta kaupungille.

Urakan on oltava valmiina marraskuun 2023 loppuun mennessä. Urakoitsijan on sitouduttava korkeaan laatuun sekä työturvallisuuteen rakentamisessa.

Materiaalina on käytettävä laadukasta tiukkasyistä puuta, joka tuottaa korkealuokkaisen ja laadukkaan lopputuloksen sekä kestää paikallisissa sääolosuhteissa vuosikymmeniä. Kaikki materiaalit tulevat urakoitsijan toimesta.

Museoalueella on useita vanhoja, paikalle siirrettyjä rakennuksia. Museoalue on osa Savivuoren ulkoilualuetta, joka sijaitsee Viitasaaren keskustaajamassa. Ulkoilualueella on luontopolku, laavu, kuntoportaat, laskettelukeskus Sahis, hiihtoladut ja pururata, 18-väyläinen frisbeegolfrata, suunnistusrata. Savivuorella on mahdollista myös marjastaa ja sienestää. Alueella on hyvät edellytykset maastopyöräilyyn laajan polkuverkoston ja korkeuserojen ansiosta. Ulkoilualueen vieressä on muun muassa monipuolinen koulukeskus sekä uimaranta.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta