Siisti omaa ympäristöäsi keväällä – Viitasaari on mukana miljoona roskapussia -kampanjassa!

Julkaistu 17.04.2023

Tänä keväänä koko Suomi kerää miljoona pussillista roskia ja myös Viitasaaren kaupunki on mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa. Kaksi kuukautta kestävissä siivoustalkoissa on mukana 157 kuntaa tai kaupunkia, joukko järjestöjä ja yhteisöjä sekä Ylen tunnettuja kasvoja yhdistävät voimansa kaikkien suomalaisten kanssa kerätäkseen ympäristöstä miljoona pussia roskia. Mukana siivoustalkoissa ovat toimittajat Inka Henelius, Olli Haapakangas ja Mikko “Peltsi” Peltola sekä meteorologit Kerttu Kotakorpi ja Anniina Valtonen.

Näin osallistut siivoustalkoisiin
Kuka tahansa voi lähteä itsenäisesti keräämään roskia yksin tai yhdessä vaikkapa perheen tai kaveriporukan kanssa. Myös järjestöt ja yhteisöt voivat toteuttaa omia siivoustalkoitaan ympäristönsä siistimiseksi.

Roskien keräämiseen voit lainata roskapihdit Viitasaaren kirjastosta.

Kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin Miljoona roskapussia -sivulla sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä!

Oman jäteastian lisäksi myös kaupungin puistoroskikset yleisillä alueilla ovat käytettävissä ja niitä seurataan tehostetusti kampanjan aikana.

Näin osallistut
1. Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi
2. Lähde ulos – yksin tai porukalla
3. Kerää roskia ympäristöstä
4. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi
5. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä Viitasaaren kohdalle osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia
6. Haasta ystäväsi mukaan!

Tulos julkistetaan Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 14.6.2023 klo 20.00.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta