Tarpeisiin vastaavia sosiaalityön opintoja Viitasaarella ja lähialueella – Ilmoittaudu teemailtaan 11.11.2020 mennessä!

Julkaistu 22.10.2020

Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto ja Viitasaaren kaupungin toimijat ovat tehneet yhteistyötä avoimen korkeakouluopetuksen tarjoamiseksi alueella. Opintoja Viitasaarella koordinoi Osaamiskeskus Lennätin. Osallistujia kutsutaan myös Viitasaaren lähiseudulta: erityisesti Pihtiputaalta, Kinnulasta ja Kivijärveltä. Tarjonnan suuntaamiseksi on selvitetty kiinnostusta ja tarvetta opintoihin. Opintotarjontaa esitellään kaupungin sivuilla.

Sosiaalityön osaamisen vahvistaminen alueella on nähty tarpeelliseksi. Järjestämme Teams-yhteydellä 12.11.2020 klo 17-19 maksuttoman teemaillan, jossa keskustellaan sosiaalityön arjesta, resursseista ja tulevaisuudesta sekä esitellään JYU avoimen yliopiston opiskelumahdollisuuksia.

Ilmoittautuminen teemailtaan sähköisellä lomakkeella 11.11.2020 mennessä. Lomakkeen löydät tältä sivulta alempaa.

Kiinnostuksensa opinnoista voi tilaisuuteen ilmoittautumisen lisäksi kertoa yliopiston Korppi-järjestelmässä ennakkoilmoittautumalla. Ilmoittautumisesta ei muodostu maksuja tai synny opinto-oikeutta, mutta saamme tietää opinnoista kiinnostuneiden alustavan määrän. Ennakkoilmoittautuminen vaatii rekisteröitymistä verkkopankkitunnusten tai mobiilitunnisteen avulla.

Teemaillan ohjelma 12.11.

17.00-17.15 Tervetulotoivotus
Osaamiskeskus Lennättimen tervehdys, Markus Kauppinen
Varajohtaja Merja Karjalainen, Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto

17.15-18.30 Näkökulmia ja keskustelua sosiaalityöstä
Sosiaaliasiamies Eija Hiekka, Keski-Suomen osaamisalan keskus KOSKE
Sosiaalityöntekijä Kirsi Alonen
Perusturvajohtaja Marja Laurila, Viitasaari ja Pihtipudas
Yliopistonopettaja Minna Strömberg-Jakka, joka on ollut laatimassa ”Aikuisten parissa tehtävän sosiaalityön tulevaisuusselvitys” -raporttia

Keskustelun vetäjinä sosiaalityön yliopistonopettaja Helky Häkli Jyväskylän yliopiston avoimesta yliopistosta ja suunnittelija Markus Kauppinen Lennättimestä

18.30-19.00 Sosiaalityön ydintä tavoittamassa – miksi opiskella sosiaalityötä avoimessa yliopistossa? Olisiko kiinnostusta alueellisen opiskeluryhmän perustamiseen?
Helky Häkli

Sosiaalityön perusopinnot 25 op
Kiinnostuneiden on mahdollista jatkaa opintoja sosiaalityön perusopintoihin (25 op). Sosiaalityön perusopinnot toimivat johdatuksena sosiaalityöhön, sosiaalityön käytäntöihin ja yhteiskuntatieteelliseen ajatteluun. Mikäli alueelta löytyy kiinnostusta riittävästi (15 osallistujaa), on mahdollista muodostaa paikallinen opintoryhmä opiskelun tueksi. Katso perusopinnoista tarkemmin avoimen yliopiston verkkosivuilta.

Osallistuminen teemailtaan otetaan huomioon Sosiaalityön johdantokurssin (5 op) osasuorituksena kevätlukukautena 2021. Tilaisuudessa kerrotaan tarkemmin johdantokurssin suorittamisesta.

Lisätietoja: Helky Häkli: helky.l.hakli@jyu.fi
JYU avoin yliopisto
JYU avoin ja sosiaalityön opinnot
JYU avoin ja yhteistyö lähialueilla

Ilmoittaudu mukaan teemailtaan, lähetämme osallistumislinkin sähköpostiisi.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta