Suomen maanläheisin startup- ja keksintötapahtuma – Keksintöjen Viikko 4.-5.10. Viitasaari Areenassa

Julkaistu 30.09.2019

Robotit, virtuaalimaailma, lisätty todellisuus ja Veikka Gustafsson Keksintöjen Viikon hitit

Tulevana viikonloppuna voit jälleen sukeltaa keksintöjen kiehtovaan maailmaan, kun Viitasaari Areena täyttyy 4.-5.10. toinen toistaan nokkelimmista keksintöistä ja arkea helpottavista tuotteista ja palveluista. Esittelyssä ovat muun muassa käsivarsirobotti, kasvatuslaatikko, Stage ja Sohva yhdistelmä, nuotioalusta, sahakoura, Pop-Up Possibilities ja monta muuta kiinnostavaa ideaa.

Robotiikka ja tulevaisuuden teknologiat ovat vahva teema tämän vuoden tapahtumassa. Yleisessä paneelikeskustelussa perjantaina pohditaan muun muassa siitä, miten robotiikalla voidaan lisätä maaseudun elinvoimaa. Mukana on useita robotiikkaan liittyviä hankkeita ja RoboCountryside-hankkeen osastolla voi tutustua esimerkiksi mobiili- ja käsivarsirobottiin, puettavaan robotiikkaan, etäläsnäolorobotteihin, droneen sekä lisättyyn todellisuuteen.  Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston Poken virtuaalisessa esittelyhuoneessa pääsee päivittämään tietonsa virtuaalimaailman kehityksestä. Poken osastolla saa myös kokeilla VR-laseja ja tutustua 3D-tulostukseen.

Yksi tapahtuman monista kiinnostavista puhujista on yrittäjä, ex-vuorikiipeilijä Veikka Gustafsson. Hän esiintyy lauantaina 5.10. ja käy läpi keksintöjen kaupallistamisen haasteita sekä keksijän menestymisen salaisuuksia. Himalajan ja Mount Everestin koulima Gustafsson on nykyisin monipuolinen yrittäjä ja merkittävän joukkorahoitusyhtiön osakas. Tapahtuman puhujiin kuuluu myös Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan professori Pekka Neittaanmäki, joka avaa esityksessään tekoälyn monia mahdollisuuksia. Teknologiateollisuuden johtava ekonomisti Jukka Palokangas pohtii puheessaan mm. sitä, miten suurvaltapolitiikka vaikuttaa suomalaisiin yrityksiin.

Ohjelman ja lisätiedot löydät verkkosivuilta sekä Facebookista.

Lisätiedot:

Tapani Laitinen

toimitusjohtaja

040 152 0112 Soita

Yksikkö

Kehittämisyhtiö Witas

Marja Vähäsarja

markkinointikoordinaattori

044 459 6833 Soita

Yksikkö

Kehittämisyhtiö Witas

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta