Syksyn ensimmäinen jazzklubi Viitasaarella torstaina 26.9.2024 – Lyhdyssä mukana kolme solistivierasta

Julkaistu 09.07.2024

Viitasaaren jazzklubilla kuullaan Jazz Jkl Collectiven huippusuositusta Brasilia-projektista uusi ja laajennettu versio kolmen solistivieraan ryydittämänä!

Brasilialaisen musiikin ja jazzin yhteyksillä on pitkä historia, jossa molemmat ovat saaneet vaikutteita toisistaan. Tästä tunnetuin ilmiö lienee samban rytmejä ja jazzin sointumaailmaa yhdistävä urbaani bossa nova, joka nousi isoksi trendiksi 1960-luvulla ja sulautui osaksi pohjoisamerikkalaista jazz- ja popmusiikkiperinnettä. Sittemmin eri paikallisten musiikkityylien, jazzin sekä popmusiikin monenlaiset fuusiot ovat synnyttäneet Brasiliaan yhden maailman rikkaimmista ja dynaamisimmista musiikkikulttuureista.

Jazz Jkl Collective tarjoaa monipuolisen ja innostavan matkan brasilialaisen musiikin jazzahtavammalle puoliskolle. Solistivieraina on eloisa ja taidokkaasti improvisoiva laulaja Heidi Ilves, Jyväskylän musiikkielämän pitkäaikainen pioneeri ja maailmanmusiikkispesialisti, saksofonisti Markku Rinta-Pollari, sekä eräs Suomen johtavista brasilialaisen musiikin eksperteistä, perkussionisti Sami Kontola.

Viitasaaren jazzklubi: Jazz Jkl Collective – Brazil! Lyhty Viitasaaressa to 26.9. klo 18. Liput 15/10 €.

Lippujen ennakkovarauslomake

Tapahtuma Facebookissa

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta