Tee kesällä jotain ihan muuta – Viitasaari on mukana kesäkampanjassa, joka tuo sykettä Sydänsuomeen

Julkaistu 04.03.2021

Vietä kesä Sydänsuomessa -kampanja tuo eri puolilta Suomea noin 20 nuorta aikuista pohjoisen Keski-Suomen alueelle kesäksi 2021. Kesän aikana osallistujat voivat työskennellä alueen yrityksissä, tehdä etätöitä, opintoja tai vaikka lomailla.

“Osallistujat voivat itse valita, mitä alueella tekevät. Me kannustamme heitä tulemaan Sydänsuomeen, irroittautumaan kesäksi arkirutiineistaan ja tekemään jotain ihan muuta tai siirtämään arkirutiininsa tänne ja testaamaan niiden kanssa elämistä Sydänsuomessa”, Kari Jarvansalo Tuu ja tee -hankkeesta kertoo.

Pohjoinen Keski-Suomi tunnetaan muualla maassa huonosti. Alueen kunnat ja kasvavat yritykset ovat erityisesti nuorille tuntemattomia, mikä vaikeuttaa osaavan työvoiman saamista alueelle. Tästä syystä johtuen kuusi Sydänsuomen kuntaa ovat lähteneet mukaan toteuttamaan kesäkampanjaa, jonka tarkoituksena on tuoda aluetta tunnetummaksi.

Kiinnostusta alueeseen herätellään tarjoamalla osallistujille ilmainen asunto kesän ajaksi. Osallistujille varataan asuntoja Karstulasta, Viitasaarelta, Pihtiputaalta ja Kivijärveltä. Ilmaisen asunnon myötä alueelle saapuminen ja täällä viihtyminen halutaan tehdä mahdollisimman helpoksi.

Ilmaisella asumisella halutaan myös luoda yhteisöllisyyttä osallistujien kesken. Osa varattavista asunnoista on ns “kommuuneja”, joihin majoittuu usea henkilö.

Tavoitteena herättää kiintymys Sydänsuomeen

Vapaa-ajalla osallistujien ei tarvitse jäädä pyörittelemään peukaloitaan. Osallistujille halutaan esitellä Sydänsuomen elämänmenoa ja aktiviteetteja, joista laaditaan monipuolinen lista kuntien kanssa. Listalla voi olla esimerkiksi soutelu järvellä, luontoretki nokipannukahville tai vierailu jossain omaleimaisessa kesätapahtumassa.

Viitasaarella kampanjaan osallistujille tarjotaan esimerkiksi Koljatissa vierailua, loistavia liikuntamahdollisuuksia Savivuoren ulkoilualueella sekä Viitasaari Festivals -nimellä markkinoitavaa runsasta kesätapahtumatarjontaa, jonka toteuttamiseen koronatilanne vaikuttaa.

Osallistujat viettävät alueella yhdestä kolmeen kuukautta, ja tuovat sinä aikana esiin kokemuksiaan alueesta sosiaalisen median kanavissa. Lisäksi kampanjaa järjestävä Tuu ja tee -hanke kerää osallistujilta kokemuksia, joita tullaan hyödyntämään alueen markkinoinnissa ja tunnettuuden lisäämisessä.

Kampanjan järjestää Tuu ja tee -hanke yhteistyössä Männikkömetsä Oy:n kanssa. Lisätiedot ja hakulomake löytyvät hankkeen sivuilta.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta