Tulipalo sairaalan potilashuoneessa viime yönä – Henkilökunta sammutti palavan verhon ripeästi

Julkaistu 28.05.2020

Viitasaaren terveysaseman vuodeosaston potilashuoneessa syttyi tulipalo torstaina 28.5. hieman puolenyön jälkeen. Osastolla työvuorossa olleet kaksi hoitajaa evakuoivat huoneesta potilaat ja sammuttivat huoneessa palavan verhon nopeasti alkusammuttimella. Myös viereisestä potilashuoneesta evakuoitiin kaksi henkilöä. Automaattinen paloilmoitin havaitsi palon, mutta automaattinen sammutusjärjestelmä (sprinkleri) ei ehtinyt laueta alkusammutuksen ansiosta, joten tilanteessa vältyttiin myös vesivahingoilta.

Tapahtumassa ei syntynyt henkilövahinkoja ja materiaalivahingot jäivät vähäisiksi. Kaupunginjohto kiittää henkilökuntaa ripeästä toiminnasta.

Palon syttymissyy ei ole tiedossa. Viiden pelastusyksikön voimin paikalle tulleelle pelastuslaitokselle jäi tehtäväksi lähinnä vuodeosaston savutuuletus. Palon takia evakuoiduilla on sairaalan tiloista korvaavat potilaspaikat.

Viitasaaren terveyskeskuksessa on järjestetty säännöllisesti paloturvallisuuskoulutusta ja harjoituksia henkilökunnalle. Viimeiset isot, koko henkilöstöä koskevat harjoitukset olivat syksyllä 2019. Tämä oli osaltaan edesauttamassa vuodeosastolla vuorossa olevan henkilöstön oikeaoppista ja ripeää toimintaa, jolla vältyttiin suuremmilta vahingoilta.

 

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta