Tyttö ottaa Viitasaarella vallan kaupunginjohtajana lokakuussa – Vuoden 2023 Tyttöjen päivän teemana tytöt ja urheilu

Julkaistu 25.09.2023

Viitasaaren kaupunki hakee tyttöä ottamaan vallan kaupunginjohtajana, kun kunnassa vietetään kansainvälistä tyttöjen päivää keskiviikkona 11.10.2023. Väliaikainen kaupunginjohtaja pääsee johtamaan kuntaa päivän ajaksi ja hänellä on 300 euron budjetti, jonka hän voi käyttää ensisijaisesti tyttöjen päivän vuoden 2023 teemaan “tytöt ja urheilu” liittyen. Kaupunginjohtajan tehtävässä valittava tyttö pääsee tutustumaan kaupungin toimintaan sekä päätöksentekoon ja niihin vaikuttaviin asioihin. Avustajana päivän kaupunginjohtajalla on Viitasaaren vakituinen kaupunginjohtaja Helena Vuopionperä-Kovanen.

Wiitaunionin kunnat Pihtipudas ja Viitasaari hakevat kunnanjohtajia yhdessä Planin #GirlsTakeOver –kampanjan innoittamana. Planin kampanjassa tytöt ottavat vallan valtakunnallisten toimijoiden johdossa. Viitasaaren ja Pihtiputaan kuntaparissa tytöt johtivat kuntia myös vuoden 2021 tyttöjen päivänä.

Kunnanjohtajaksi kiinnostuksestaan voivat ilmoittaa Webropol-lomakkeella ne 15-18-vuotiaat tytöt, jotka asuvat, opiskelevat tai työskentelevät kyseisessä kunnassa. Lomake tulee lähettää viimeistään perjantaina 29.9.2023 klo 18 mennessä. Valinta tehdään kummassakin kunnassa arpomalla paikka kiinnostuneiden kesken. Arvonnan tuloksista ilmoitetaan valituille tiistaina 3.10.2023. Lomake on kuntien yhteinen. Nimen ja yhteystietojen lisäksi lomakkeessa kysytään minkälainen yhteys hakijalla on kuntaan (opiskelu, asuminen, työ).

Ilmoittautumislomakkeella voi kertoa myös vapaaehtoisissa, avoimissa kysymyksissä ajatuksiaan ja suunnitelmia päivään liittyen. Vastauksia voidaan käyttää kaupunkiorganisaatiossa nuoriin, tyttöihin ja yhdenvertaisuuteen liittyvissä sisäisessä käsittelyssä sekä viestinnässä niin, että vastaajan muita tietoja ei yhdistetä teksteihin.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta