Uimahalli Simmari täyttää 20 vuotta – Suosittua syntymäpäiväsankaria juhlitaan kosteasti tiistaina 12.12.2023

Julkaistu 04.12.2023

Tiistaina 12.12.2023 klo 12 tulee kuluneeksi minuutilleen 20 vuotta siitä, kun Viitasaaren uimahalli Simmari avasi ovensa yleisölle. Simmarista on tullut vuosien aikana merkittävä kuntoliikunnan ja virkistyksen palvelutarjoaja sekä viitasaarelaisille että koko seutukunnan asukkaille. Uimahalli rakennettiin Viitasaarelle pitkän harkinnan jälkeen.

“Simmari on osoittautunut tarpeelliseksi ja suosituksi kohteeksi kaiken ikäisille käyttäjille. Varovaisen arvion mukaan Simmarissa on toteutunut vuosien aikana 700 000 asiakaskäyntiä”, hehkuttaa Viitasaaren kaupungin vapaa-aikatoimenjohtaja Jorma Rihto.

Monipuolinen uimahalli ja samassa rakennuksessa olevat muut palvelut ovat osa Viitasaaren koulukeskusta, jossa voi muun muassa opiskella esikoulusta lukioon saakka. Samalla alueella ovat myös esimerkiksi kirjasto sekä kansalais- ja musiikkiopistot.

Simmarista on suora yhteys Haapaniemen kouluun. Erityisen merkittävää onkin ollut Simmarin rooli sekä varhaiskasvatusikäisten että koululaisten uinninopetuksessa.

“Näin jälkikäteen voi sanoa, että uimahallin rakentaminen koulukeskuksen piha-alueelle oli loistava ratkaisu. Eri palvelut tukevat toisiaan ja liikkuminen paikasta toiseen on helppoa.”

Simmari palvelee kaikkia ikäryhmiä ja ikääntyneiden säännöllistä liikkumista on jo pitkään edistetty Seniorikortilla, jonka hankkimalla yli 65-vuotiaat pääsevät liikkumaan kiinteällä hinnalla käyntien määrästä riippumatta. Uimahallissa järjestetään ohjattua toimintaa eri tahojen toimesta.

Uimahalli on pidetty ikäistään paremmassa kunnossa

Simmaria ei uskoisi 20-vuotiaaksi uimahalliksi, sillä sen ensiluokkainen kunto sekä siisteys saavat kehuja jatkuvasti. Myös ulkokuoren alla uimahalli on ikäistään paremmassa kunnossa.

“Aiemmin suunniteltiin, että vuonna 2024 uimahalliin tehtäisiin mittava peruskorjaus. Vuoden 2021 perusteellinen kuntotutkimus osoitti hallin kuitenkin olevan hyvässä ja odotettua paremmassa kunnossa, eikä peruskorjaukselle ole nyt tarvetta.”

Syynä kuntotutkimuksen hyviin tuloksiin ovat paitsi onnistunut rakentaminen myös korkealuokkainen tekninen huolenpito. Päivittäisen kunnossapidon lisäksi Simmariin tehdään laajempia huoltotöitä vuosittain, kun uimahalli on suljettuna reilun kuukauden ajan kesäisin.

“Kun tähän kaikkeen yhdistetään kiitelty asiakaspalvelu, niin Simmarin voidaan todeta toimivan erinomaisesti käyttäjien tarpeisiin sekä palvelevan elinikäisen liikkumisen tavoitteita”, Rihto iloitsee.

Simmarissa aloittaa uusi kahvioyrittäjä

Uimahallin 20-vuotista juhlataivalta vietetään sananmukaisesti ”kosteasti” eli työn merkeissä. Tiistaina 12.12. kuullaan reipasta kuorolaulua, kun Viitasaari-kvartetti esiintyy sekä kahviossa että altailla. 20-vuotisjuhliin kannattaa ottaa vaikkapa kaveri mukaan, sillä uimaan pääsee kaksi yhden hinnalla. Samana päivänä aloittaa virallisesti Simmarin uusi kahvioyrittäjä Annie Coljander, joka on perustanut Cafe Annien palvelemaan asiakkaita. Uimahallin ja kuntosalin lipunmyynti on ollut yrittäjävetoista uimahallin avauksesta alkaen. Tiistaina tarjolla on myös juhlatarjoilua sekä ilmaislippujen arvontaa.

Viikon aikana uimahallilla järjestetään myös muita pienimuotoisia ja perinteisiä tapahtumia, joissa yhteisenä nimittäjänä on joulu ja pimeä vuodenaika. Näitä ovat suosittu aikuisten kynttiläuinti keskiviikkona 13.12.2023 sekä pikkujoulu joulupukkeineen perjantaina 15.12.2023.

Uimahallissa on 25 metrin kuntouinti- ja vesijuoksuallas, terapia-allas vesihierontapisteineen, liukumäki ja altaita lapsille vauvoista alkaen, kylmäallas sekä normaalit saunat ja höyrysauna. Simmarissa on ajanmukainen kuntosali alakerrassa ja samaan yhteyteen rakennettiin myöhemmin monitoimiareena. Viitasaari Areena palvelee niin liikuntaa, urheilua, kulttuuria kuin muutakin vapaa-aikaa. Viitasaari Areenassa järjestetään muun muassa Sibelius-lukion suosittu JouluShow lauantaina 16.12.2023.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta