Uudesta asuin- ja loma-asuntoalueesta yleisötilaisuus tiistaina 18.10.2022 – Esittelyssä Haukirinteen asemakaavan luonnos

Julkaistu 11.10.2022

Viitasaaren uuteen Haukirinteen asuin- ja loma-asuntoalueeseen pääsee tutustumaan tiistaina 18.10.2022 klo 17 alkaen kaupungintalon valtuustosalissa. Tilaisuus alkaa kahvituksella klo 16.30. Esittelyssä on alueen asemakaavan luonnos, jonka Viitasaaren kaupunginhallitus on hyväksynyt. Kaavaluonnokseen voi tutustua myös verkossa. Kaavaluonnoksen esittelyn lisäksi tilaisuudessa on varattu aikaa kysymyksille ja kommenteille.

Haukirinteen asuin- ja loma-asuntoalue sijaitsee Halkoniemessä, nykyisen Tuhmalanniemen alueen jatkeena, alle 3 kilometrin päässä keskustasta. Alueelle kuljetaan Salonpääntien kautta. Alueen koko on noin 22 hehtaaria. Haukirinne on rakentamatonta ja pääosin kaupungin omistuksessa lukuun ottamatta länsiosassa sijaitsevaa yksityisomistuksessa olevaa loma-asuntoa. Alue on maisemallisesti komeaa Keitele-järveen, pohjoiseen päin laskevaa rinnettä, jonka ylätasanteelta avautuu näyttävä järvimaisema.

Alueeseen liittyy useita aiemmin tehtyjä suunnitelmia. Kaavoitukselle haettiin sisältöjä ja suuntaviivoja Puurakentamisen Haukirinne -hankkeessa. Hankkeessa luotiin konsepti ja yleissuunnitelma, jotka yhdistävät asumista, vapaa-aikaa ja työntekoa puurakentamiseen. Lähtökohtana oli säilyttää paikan henki, ainutlaatuinen luontokokemus, metsäisyyden ja järvimaiseman säilyttäminen. Samassa hankkeessa tehtiin myös suunnitelma arboretumista näkötorneineen ja muine elementteineen. Haukirinne on ollut myös Ympäristöministeriön rahoittamassa kiertotaloushankkeessa testialueena.

Haukirinnettä aluetta ja kaavoitusta sekä sen vaiheita kuvaa tarkemmin erillinen dokumentti, jossa asioita on esitelty tiiviimmin kuin itse kaavaselostuksen luonnoksessa.

Kaavan liittyvissä asioissa mielipiteensä voi jättää kirjallisesti kuulutuksen ohjeiden mukaisesti 19.10.2022 mennessä.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta