Uudistunut jätelaki tuo tullessaan uusia käytäntöjä yrityksille – Etsi jätehuoltopalveluita sivustolta

Julkaistu 13.11.2019

JätettäJätelainsäädännön mukaan yritysten ja yhteisöjen jätehuolto ei kuulu kunnan ensisijaisen vastuun piiriin. Jätelain uudistuksen myötä jätteen haltijan on etsittävä Materiaalitori.fi-tietoalustan avulla jätteelleen markkinaehtoista jätehuoltopalvelua. Materiaalitori on tarkoitettu yritysten ja organisaatioiden jätteiden ja tuotannon sivuvirtojen ammattimaiseen vaihdantaan. Materiaalitorissa voi myös etsiä ja tarjota näihin liittyviä palveluja, kuten jätehuolto- ja asiantuntijapalveluja. Materiaalitorin käyttäminen on maksutonta ja avointa alan toimijoille.

Mikäli jätteen haltijalla on tiedossa sopiva palveluntarjoaja, voi palvelusta sopia suoraan, eikä Materiaalitoria tarvitse käyttää. Vaikka palveluntarjoaja olisi tiedossa, voi Materiaalitorissa kuitenkin esimerkiksi kilpailuttaa palveluntarjoajia tai pyrkiä etsimään jätelain etusijajärjestyksen mukaisempaa palvelua.

Lue lisää:
http://www.sammakkokangas.fi/fi/jatehuolto/tietoa-yrityksesta/tiedotteet/uudet-jatehuollon-kaytannot-voimaan-vuoden-2020-alusta-alkaen/
https://www.motiva.fi/ratkaisut/materiaalitehokkuus/materiaalitori
https://materiaalitori.fi/

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta