Valon Viitasaari perjantaina ja lauantain 14.-15.10.2022 – Tapahtuman aikana katuja ja valoja suljettu keskusta-alueella

Julkaistu 14.10.2022

Valon Viitasaari käynnistyy tänään perjantaina 14.10.! Ohjelmaa torilla perjantaina klo 18 alkaen ja valoteokset keskusta-alueella ja Savivuorella näkyvät pimeyden saapuessa. Kirkon sisätiloihin pääsee klo 18-22 molempina iltoina.

Katso ohjelma, lisätiedot ja myös illalla tapahtumassa mukana olevat liikkeet ja palvelut Valon Viitasaari 2022 -Facebook-tapahtumasta tai Valon Viitasaari -verkkosivulta.

Tällä viikolla vietetään energiansäästöviikkoa, Valon Viitasaaren valaistus toteutetaan vähän virtaa kuluttavilla led-valoilla. Energiaa kannattaa säästää tapahtumaan lähtiessä kodin valot sammuttamalla.

Tapahtuma vaikuttaa keskusta-alueen katuihin sekä valaistukseen. Viikonlopun ajaksi suljetaan Rantatien katuvalot väliltä Torinranta – vanhan yhteiskoulun risteys sekä Torinrannan valot, Porthanin puiston valot ja torialueen korkeat valaisimet.

Perjantai-iltana 14.10. järjestettävän toritapahtuman aikana Rantatie suljetaan autoliikenteeltä Haapasaarentien ja Viitatien väliseltä osuudelta. Niin ikään suljetaan torialueen läpi johtava Porthanintie. Tiet ovat suljettuina klo 17.30-21.30 välisenä aikana. Kiinteistöille ajo on sallittu.

Kirkon piha-alueen liikennettä rajoitetaan sekä perjantaina että lauantaina siten, että Kirkkotiellä oleva portti suljetaan molempina iltoina klo 18 alkaen. Liikenne kirkon parkkipaikoille toimii normaalisti lauantaina ja sunnuntaina aamusta alkaen.

Savivuorelle johtava Schlangeninkatu suljetaan autoliikenteeltä perjantaina ja lauantaina klo 18-23 väliseksi ajaksi. Näkötornin valaistusta läheltä katsovien toivotaan käyttävän sekä alueella olevaa pururataverkostoa että Schlangeninkatua esimerkiksi kävellen. Näkötornin valaisu on suunniteltu kauempaa katsottavaksi ja näkyy parhaiten pohjoisen suunnasta katsottuna, esimerkiksi Kurkelan uimaranta-alueelta.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta