Valtakunnallinen nuorten sävellysleiri kesällä – Ilmoittaudu Viitasaarella 30.6-5.7.2024 järjestettävälle leirille

Julkaistu 02.04.2024

Viitasaarella järjestetään 30.6.-5.7.2024 sävellysleiri yhteistyössä Musiikin aika -festivaalin, Suomen Säveltäjät ry:n sekä Uuden Musiikin Lokakuu -festivaalin kanssa.

Leiri on tarkoitettu ensisijaisesti yli 13-vuotiaille nuorille, joilla on taiteen perusopetuksessa sävellys pää- tai sivuaineena. Leirillä on harvinainen mahdollisuus työstää sävellyksiä yhteistyössä muusikoiden ja sävellysopettajien kanssa sekä tutustua nykymusiikkiin kansainvälisellä festivaalilla. Leiri järjestetään samanaikaisesti Musiikin aika -festivaalin kanssa. Oppilailla onkin myös upea tilaisuus päästä osallistumaan festivaalin avajaiskonsertin teoksen toteutukseen Viitasaari Areenassa to 4.7.2024.

Sävellysopettajina toimivat sävellyspedagogit, vuoden 2023 Teosto-palkinnon saanut säveltäjä Sanna Ahvenjärvi sekä tämän vuoden Teosto-palkintoehdokas säveltäjä Minna Leinonen. Leirin kokoonpanossa soittavat nykymusiikin huippuosaajat Iida-Vilhelmiina Sinivalo (sello), Hanna Kinnunen (huilu) sekä Johanna Tilus (piano).

Leirin kokoonpano on huilu, sello sekä piano ja teoksia voi säveltää soolosta trioon näille instrumenteille. Lisäksi teoksissa voi olla mukana elektroniikkaa. Tavoitteena on säveltää kappaleet kevään sekä kesän leirin aikana yhteistyössä muusikoiden kanssa. Sävellykset esitetään leirin loppukonsertissa Uuden Musiikin Lokakuu -festivaalilla Oulussa la 5.10.2024.

Leiri on osa Viitasaaren alueen musiikkiopiston sävellyspedagogista hanketta, jota rahoittaa Opetushallitus ja jonka tuella leiriä pilotoitiin ensimmäisen kerran vuonna 2022. Sävellysleiri on osa Viitasaaren alueen kehittämistä vahvaan nykymusiikki-identiteettiin perustuen: Viitasaarelle on suunniteltu myös Aikamme Musiikki -nykymusiikkikeskusta. Musiikkineuvos Hannu Ikonen selvitti syksyllä 2023 edellytyksiä Aikamme musiikki -instituutin perustamiseksi Viitasaarelle. Instituutti yhdistäisi mm. näyttelytoimintaa, musiikkikasvatuksen uudistamista niin kouluissa kuin musiikkiopistossakin, yleisötyön innovaatioita, säveltäjä- ja muusikkoresidenssitoimintaa sekä järjestäisi konsertteja.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen nuorten sävellysleirin verkkosivuilla nuortensavellysleiri.fi.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta