Vanhan Viitasaaren alueella järjestetään lokakuussa ensimmäistä kertaa Valon Viitasaari -tapahtuma

Julkaistu 21.09.2021

Valon Viitasaari –tapahtuma järjestetään 8.-9.10. Vanhan Viitasaaren alueella. Tapahtumassa valaistaan näyttävästi alueen kohteita Porthanin puiston ja Vanhan kääntösillan maisemissa sekä Vanhan yhteiskoulun rakennus. Myös keskustan ympäristön muita kohteita valaistaan konseptoidun valotempauksen toimesta.

Tapahtuman tarkoituksena on tarjota yleisölle elämyksellinen kokonaistaideteos ja tavoitteena on myös nostaa esille sekä yhteisen ympäristön että julkisten kiinteistöjen valaisun merkitys. Tapahtuman myötä testataan alueelle sopivia tulevia mahdollisia valaistusratkaisuja. Valaistut kohteet antavat hyvät mahdollisuuden myös valokuvaajille dokumentoida tapahtuma. Valotapahtuman toteutus valtatien välittömässä läheisyydessä on omiaan herättämään kiinnostusta tapahtumaa ja kaupungin keskustaa kohtaan.

Tapahtuma tuotetaan yhteistyössä Jyväskylä Valon kaupunki -tapahtuman kanssa.

Valon Viitasaari keskitetään Vanhan Viitasaaren alueelle, mutta keskustan alueella valaistaan myös muita kohteita. Vanhan kääntösillan ja Vanhan Yhteiskoulun valaistuksen toteuttaa useiden tunnettujen kohteiden valaistussuunnittelija Ari Tiilikainen. Kohteiden valaisun myötä pyritään saamaan kokonaiskuva niistä mahdollisuuksista, joita hyvän suunnittelun ja ammattimaisen toteutuksen avulla saadaan aikaiseksi. Yhteiskoulun tapahtumavalaisu on osa kohteen laajempaa investointisuunnittelua.

Guerrilla Lighting on brittiläisen Martin Luptonin kehittämä tapahtumakonsepti. Tapahtumassa joukko kansalaisia ”valtaa” kadut tehokkaiden käsivalaisinten kanssa valaisten valitut kohteet ennalta tehdyn suunnitelman mukaisesti. Yleisö seuraa kulkueena valaisijoita eikä valaistavia kohteita julkaista etukäteen. Viitasaarella Guerrilla Lighting-valotempauksen suunnittelee valaistussuunnittelija Elisa Hillgen.

Tapahtumassa esiintyy myös helsinkiläinen Belenos-duo, jonka esitys käsittää liikkuvan, valovälineillä toteutetun osuuden ja tulishown. Liikkuvassa teoksessa valoesiintyjät liikkuvat yleisön parissa tehden pieniä esiintymisiä ja mahdollistaen yleisön kuvaamisen yhdessä artistien kanssa. Belenos-duon vierailun tapahtumassa huipentaa tulishow.

Valaisun tuomaa tunnelmaa täydentää tapahtuma-alueelle rakennettava äänimaisema. Viitasaarelainen sketsiryhmä Pölkkypäät on tapahtumassa etsimässä järjen valoa.

Valon Viitasaari – tapahtuman järjestää Viitasaaren kaupungin kulttuuripalvelut.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta