Vanhan yhteiskoulun remontti etenee – Tullaan avaamaan helmikuussa

Julkaistu 19.01.2023

Viitasaaren vanhan yhteiskoulun peruskorjaus on parhaillaan käynnissä. Rakennuksen pullistuneeseen hirsiseinään asennettiin pystysuuntaisia tukipuita eli följäreita torstaina 19.1.

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Rakennuksessa tehdään parhaillaan montaa eri työvaihetta. Hirsiseinän tukemisen rinnalla muun muassa WC-tiloja laatoitetaan, listoja kiinnitetään ja keittiöön asennetaan koneita sekä laitteita. Tätä tilannetta edeltävät suuret työt esimerkiksi lattiarakenteiden ja ilmanvaihdon perusteellisissa uudistamisissa.

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Helmikuun aikana rakennuksessa käynnistyy kahvilaravintolan toiminta. Rakennukseen on suunniteltu myös putiikkeja entisiin luokkatiloihin. Toiminnan käynnistymisestä tiedotetaan vanhalla yhteiskoululla aloittavan yrittäjän kanssa myöhemmin erikseen.

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Hirsirakenteinen koulurakennus on tehty vuosina 1907-1908 Viitasaaren Suomalaisen Yhteiskoulun käyttöön. Tiloja on muokattu ja korjattu vuosien varrella useaan otteeseen, mutta koulurakennukseen ei ole aiemmin tehty perusteellista korjausta.

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Peruskorjaustyön on tilannut Viitasaaren kaupunki, joka omistaa rakennuksen. Toimintaa tiloissa on suunniteltu kaupungin Pikkasen enemmän liiketoimintaa -hankkeessa, joka on EAKR-rahoitteinen.

Takaisin uutisiin

Hae sivustolta